Prednosti lesenih igrač za otroke

Ko pomislimo na igrače, ima morda večina izmed nas v glavi sliko računalnika ali druge moderne tehnologije. Dandanes je v poplavi digitalne zabavne vsebine prava redkost najti staromodne igrače. Dejstvo je, da naši otroci med odraščanjem potrebujejo miselno stimulacijo. Za to pa so odlični leseni vlakci. Temu je tako, saj lahko gradijo svoje lastne proge in si ustvarijo popoln domišljijski svet. Poleg tega pa je igranje z lesenimi igračami odličen način za izostritev motoričnih sposobnosti.

Razvoj motoričnih sposobnosti pri otrocih

Otroci se z igranjem učijo različnih sposobnosti, ki jim bodo kasneje prišle prav v življenju. Igra z lesenimi vlaki pa zahteva dobro koordinacijo med očmi in rokami. To se še posebej opazi pri sestavljanju proge. Tako se mora naš otrok naučiti, kako se bo izognil pohištvu ter drugim oviram v sobi. Poleg tega pa bo moral izbrati pravilne kose za povezovanje proge, tunelov in mostov.

Sestavljanje prog uči igralce reševanja težav. Temu je tako, saj mora igralec zagotoviti, da bo proga v celoti povezana. Pri tem pa se mora tudi izogniti vsem možnim preprekam, kot so stoli, mize ipd. Vse to spodbuja kritično mišljenje. To pa bo našega otroka pripravilo na samostojno reševanje težav v najstniških letih.

Večja kreativnost in domišljija

Lesene igrače pustijo otrokom, da ustvarijo svoj domišljijski svet. Pri tem pa morajo uporabiti svojo kreativnost. Lesene igrače so tako odličen način za spodbujanje domišljije. Tako se z igranjem razvijajo tudi motorične sposobnosti. Pozitivna posledica tega pa bo, da bo naš otrok imel več motivacije za hojo, plazenje in igro.

Leseni vlakci pa predstavljajo še en kreativen izziv za naše otroke – izbira postavitve dodatnih elementov. Tako se bodo morali odločiti, kje bodo postavili drevesa, ljudi, hiše in druge dodatke. Pri tem pa bodo nevede izostrili svoj čut za prostorsko orientacijo.

 Učenje skozi igranje

Veliko raziskav je pokazalo, da se otroci veliko naučijo pri igranju. Leseni vlaki omogočajo veliko različnih načinov igranja, kot je pretvarjanje. Tako simulirajo resnični svoj po svojih izkušnjah. To pa jim omogoča vedno večje zanimanje za delovanje zunanjega sveta. Naši otroci tako z lesenimi vlakci pridobivajo novo znanje in imajo boljšo motivacijo za učenje o resničnem svetu.

Socializacija je izredno pomembna za majhne otroke. Z lesenimi vlakci pa je to mogoče na enostaven in varen način. Tako se lahko več otrok igra skupaj, kar ojača njihovo prijateljstvo in sodelovanje. Obenem pa je tudi možno skupinsko reševanje težav pri postavljanju proge. To naredi vsako sejo druženja in igranja izredno koristno za naše malčke.

Odlične lesene igrače lahko zasledimo na spletni strani www.chebeltza.com. Na strani imajo na voljo za nakup le vrhunske lesene vlake in proge. Obenem pa lahko v ponudbi zasledimo tudi namizne igre ter druge igrače.

Druge objave:

    None Found

Matej