Nevidni zobni aparat odpravi zadrego

Videz nas pogosto predstavlja svetu, zato se vsi zavedamo, kako pomembna je urejenost. Najbolj se posvečamo videzu obraza, kjer je bistvenega pomena tudi lep in zdrav nasmeh. Če se pri tem pojavljajo estetske zadrege, jih lahko odpravimo z nošenjem zobnega aparata, ki pa je žal sam po sebi neestetski. Da zaradi njega ne bi bilo nevšečnosti, se lahko odločite tudi za nevidni zobni aparat, ki je neopazen.

Nevidni zobni aparat in njegove prednosti

Kadar lahko uporabljate snemljiv zobni aparat, načeloma ni težave, saj ga lahko nosite le ponoči in takrat, ko ste doma. Če vam zaradi ortodontske terapije določijo fiksni zobni aparat, pa je treba pomisliti na kar nekaj dejavnikov. Ta se pritrdi na zobe preko porcelanastih ploščic, žice pa so precej opazne. Motijo videz, prav tako pa neprijetno vplivajo na govor in na zobno higieno, zato je potrebnega kar precej privajanja. Prav zaradi tega je zanimiva možnost nevidni zobni aparat (http://www.zobozdravstvo-skorjanc.com/storitve/nevidna-ortodontija/), ki se ga običajno lahko uporablja pri ortodontskih pacientih, starejših od štirinajst let. Ali ste zanj primerni ali ne, bo seveda glede na stanje vašega zobovja in potrebnih popravkov položaja zob določil ortodont.

Tudi nevidni zobni aparat spada med tako imenovane snemljive aparate. Prednost je v tem, da ga lahko za razliko od klasičnih nosite pogosteje, saj je neopazen – je namreč iz prozornega materiala. Takrat, kadar je vaš nasmeh bistvenega pomena, ga lahko odstranite, sicer pa razen od zelo na blizu ne bo opazen. Prav tako ga lahko vzamete iz ust pri hranjenju – enostavno očistite tako aparat kot povsem normalno tudi svoje zobe, nato pa ga ponovno vstavite. Prav tako ga velja vzeti iz ust ob kakšnem govornem nastopu, saj zobni aparati vplivajo tudi na jasnost govora.

Koliko stane nevidni zobni aparat?

Za nevidni zobni aparat iz prozorne folije ne boste odšteli veliko več kot za klasični snemljiv aparat, kolikšna bo končna cena, pa je seveda odvisno od zahtevnosti primera oziroma tega, kako intenzivna in kako dolga bo ortodontska terapija. Najprej je potreben pregled zobovja, rentgensko slikanje, prav tako se naredi odtis zob, šele na podlagi tega pa se lahko določi ceno za nevidni zobni aparat.

 

Druge objave:

admin