Ali kreme proti celulitu resnično delujejo?

Celulit je vsako pomlad tema, s katero se ženske veliko ukvarjamo, prav tako pa tudi nekateri moški. Res je namreč, da smo ženske celulitu podvržene precej bolj, a to ne pomeni, da ta na prizadene tudi močnejšega spola – je pa res, da se marsikateri moški zaradi njega ne obremenjuje, saj mu videz ni tako pomemben kot je ženskam.

krema-proti-celulitu
Odpravljanje celulita je mogoče na kar nekaj načinov. Nekatere ženske se zato odpravijo na posebne kure v kozmetične in shujševalne salone, pospešeno se začnejo gibati, hodijo na masaže in limfne drenaže, se razstrupljajo in podobno. Največ pa je še vedno tistih, ki se želijo celulita znebiti s pomočjo kreme proti celulitu, saj je to pristop, ki terja najmanj dela in denarja. Saj veste – lažje je poseči po kremi kot plačati deset terapij pri kozmetičarki, prav tako pa je lažje poseči po kremi kot si zabičati, da se bomo prehranjevali resnično zdravo in se vsak dan vsaj eno uro intenzivno ukvarjali s športom. Tako smo pač narejene ženske – vsaj v večini.

illustrated cross sections of skin showing  fat distribution in subcutaneous tissue with cellulite on the right diagram and normal fat cells on the right diagram

Kreme proti celulitu so učinkovite!

Ko se odločite za uporabo krem proti celulitu, nikar ne mislite, da gre za čudežna sredstva, s katerimi bo celulit izginil čez noč. Niti ne bo izginil sam od sebe. Če oglas obljublja, da boste imeli v treh tednih za polovico celulita manj, potem, enostavno povedano, laže. Vedno se je namreč potrebno vprašati, pod kakšnimi pogoji lahko dosežete takšen učinek.
Kreme proti celulitu vsebujejo sestavine, ki vplivajo na podkožne vezi, na izločanje vode in odpadnih snovi iz celic, prav tako pa vplivajo na maščobne celice same. A uporaba kreme proti celulitu ne more biti dovolj. Morda lahko poskrbi, da ob redni uporabi dvakrat dnevno in z dobrim vtiranjem in masažo obseg svojih stegen zmanjšate za centimeter, to pa je vse. Drži, da bo vaša koža zaradi krem bolj napeta in se bo na področjih celulita nekoliko manj gubala, a verjetno s tem ne boste zadovoljni. Da bi bile kreme proti celulitu resnično učinkovite, morate spremeniti še nekaj navad in se zapisati drugačnemu življenjskemu stilu. Pričnite piti veliko vode, uživati živila, ki spodbujajo odvajanje vode in odpadnih snovi iz telesa, gibajte se in tako še dodatno poskrbite za dobro cirkulacijo, ki hkrati do celic dovaja kisik in omogoča hitrejše odplakovanje nesnage.

https://www.youtube.com/watch?v=0re-Ritubxs

Masaža spodbudi tkivo, da absorbira maščobe in pomaga zmanjšati ali celo izničiti celulit. Tega se zaveda vse več ljudi, zato so masaže postale zelo priljubljene. Morda pa vas je masiranje tako zelo navdušilo, da bi sami pričeli s to dejavnostjo. Rabili boste prenosno masažno mizo, ker se ponaša s številnimi prednostmi.

Druge objave:

admin