Zdravilne goji jagode

V starodavnih kitajskih zgodbah so se kralji in cesarji vse svoje bolezni in nadloge pozdravili z goji jagodami, saj te že od nekdaj veljajo za prav poseben sadež s čudežno močjo. To ne velja le za pravljice in legende, temveč se te male čarobne sadeže uporablja tudi v tradicionalni kitajski medicini, saj so zdravilo za marsikatero bolezen.

Ena jagoda na dan odžene zdravnika stran

Če želite okrepiti svoj imunski sistem, poskrbeti za več energije ter izboljšati svoje splošno počutje, potem so goji jagode najboljša rešitev za vas, saj vsebujejo ogromno antioksidantov, s pomočjo katerih boste ostali zdravi in vitalni.

goyi-jagode-2

Kakšni so njihovi pozitivni učinki?

  1. So odličen vir antioksidantov
  2. Krepijo telo in povečujejo naravno odpornost
  3. Vsebujejo številne vitamine
  4. Učinkovito znižujejo holesterol
  5. Skrbijo za zdravo ožilje
  6. Uravnavajo nivo krvnega sladkorja
  7. Pomagajo pri razstrupljanju telesa
  8. Skrbijo za boljšo in bolj zdravo prebavo
  9. Pomagajo pri izgubljanju odvečne telesne teže
  10. So vir energije in življenjske vitalnosti

goyi-jagode-1

Slastni recepti s čudežnimi jagodami

Če želite jesti zdravo, potem lahko jagode goji uporabite v različnih jedeh. Primešajte jih smutijem in tako poskrbite, da bodo ti še bolj osvežilni in vam bodo dali še več energije. Prav tako lahko z njimi popestrite različne sladice, jih vmešate v mlečni riž ali kakšne kaše, dodate k kosmičem, čez katere prelijete jogurt ali rastlinski napitek.

Mali rdeči sadeži so zelo atraktivni na pogled in poživijo prav vsako jed. Če komu želite podariti prav posebno darilo, lahko naredite domačo čokolado, v katero dodate čudežne jagode in tako poskrbite za zdravo sladkanje ter zelo lepo darilo, ki bo razveselilo prav vsakogar.

Izdelava takšne domače čokolade je zelo preprosta. Za najbolj enostavno različico stopite običajno čokolado, kupljeno v trgovini, vanjo vmešate jagode in jo namažete na peki papir, da se strdi. Seveda pa se lahko lotite tudi domače čokolade, ki jo naredite iz kakavovega masla ali uporabite kakšen drug recept.

Takšno zdravilno čokolado zavijte v celofan, ovijete z darilnim trakom in zraven dodajte še listek z vsemi pozitivnimi učinki, ki jih ima. Tako boste dobili zdravo, okusno in posebno unikatno darilo, ki bo imelo še dodatno vrednost, saj bo z ljubeznijo narejeno doma.

https://www.youtube.com/watch?v=fg-UtHjkkfM

Druge objave:

admin