Zdravljenje telesa in uma s pomočjo zvočne terapije

Če se dobro počutimo v svoji koži, je življenje lepše. Imamo boljše odnose, na delovnem mestu smo precej bolj produktivni. Na žalost pa se večina že zjutraj ne počuti najbolje, ker so skrbi premočne in že ob prvi kavi se lahko pojavi stres ob misli na kakšno opravilo.

K sreči obstaja kar nekaj rešitev, ki nam pomagajo pri odganjanju nepotrebnih skrbi in stresa. Med drugim je vse bolj priljubljena tudi zvočna terapija s tibetanskimi skledami in gongi.

Iskanje protistresne rešitve preko spleta

Če se posameznik spopada s slabim počutjem, ni nujno, da bo svoje skrbi zaupal svojemu najboljšemu prijatelju. Veliko je namreč takšnih, ki svoje težave in izzive zadržuje zase in jih želi reševati kar sam. Rešitve posledično išče tudi s pomočjo spleta, na katerem je vse več kakovostne vsebine v povezavi s tem.

Zvočna terapija s tibetanskimi skledami in gongi za meditativno stanje
Zvočna terapija s tibetanskimi skledami in gongi vam pomaga pri potovanju proti globokemu in meditativnemu stanju brez stresa in skrbi.

Pri iskanju rešitve za boljše počutje boste slej ko prej naleteli tudi na posebno terapijo, ki se imenuje zvočna terapija s tibetanskimi skledami in gongi. Morda vam terapija na začetku zaradi nenavadnih zvokov ne bo ravno pri srcu, a kasneje se od nje ne boste mogli ločiti.

Poslušanje zvokov tibetanskih skled in gongov

Kako zvočna terapija s tibetanskimi skledami in gongi poteka in na kaj vse vpliva, si prav tako za začetek preberete kar na primerni spletni strani. Nato najdite še kakšen posnetek, da boste slišali, kako tibetanske sklede in gongi sploh zvenijo.

To je vaša priložnost, da se sprostite in prepustite zvokom zvočne terapije s tibetanskimi skledami in gongi, saj se terapevtska uporaba zvoka uporablja že tisočletja

Nekateri so nad omenjeno terapijo celo tako zelo navdušeni, da se tudi sami želijo izobraževati na tem področju. Kasneje jih zamika še več izobraževanja in se zato pričnejo učiti najrazličnejših terapij pa tudi masaž.

Odziv telesa na poslušanje gongov

Mnogi se vprašajo, kako zvočna terapija s tibetanskimi skledami in gongi sploh vpliva na naše telo pa tudi na um. Ko boste prisluhnili gongu, se bo vaše telo pričelo zdraviti kar samo od sebe. Med poslušanjem se človek okopa v popolnem zvoku. Slednji v njem in okoli njega izbriše vse druge, tudi precej tihi glas misli.

Ton gongov kot val potuje skozi telo in tako vpliva na nas na telesni, duhovni, čustveni in miselni ravni. Odplavlja skrbi in negativne misli o sebi in svetu.

Druge objave:

Matej