Ogledala za navidezno povečanje prostora

Občutki so občutki!
Ko si opremljamo stanovanje, je eden od pomembnejših vidikov za marsikoga količina svetlobe v prostoru ter velikost samega prostora. Žal si prepogosto ne moremo kupiti tako velikega stanovanja, kot bi si želeli.ogledala
Manjka mu zračnosti, manjka mu pravilne postavitve in na koncu tudi kvadrature. Redkeje se dogaja obratno, da jo imamo preveč, še največkrat pri kakšni dediščinah ali zapuščenih starih stavbah, ki jih pravzaprav nihče sploh noče in predstavljajo samo strošek. Dejstvo pa je, da lahko prostor naredimo vsaj navidezno večji, če si pomagamo z določenimi triki. V prostor denimo lahko postavimo ogledala in že babice vam bodo znale povedati, da ga ogledala naredijo večjega. Občutek prostornosti je krasna stvar in ne boste verjeli, deluje tudi na živali, čeravno delovanja ogledala na splošno ne razumejo. Poskusite s papagajčkom v kletki. Ti tako kot kanarčki obožujejo tri reči – svojo kopalnico, kjer jim sem ter tja natočite mlačne sveže vode, da se v njej načofotajo in pridejo ven prav smešni in jim teče od perja, potem gugalnice na katerih se lahko gugajo in se počutijo kot, da so v naravi in se zibljejo na konici neke tanke drevesne veje in seveda ogledala. Ogledala so krasna stvar in v njih se lahko občudujejo in vidijo kako so v resnici lepi. No, to jim sicer povemo tudi mi. To vsi radi slišimo, verjemite mi, tudi ptički, čeprav ničesar ne razumejo.

ogledalo

Več ogledal, več svetlobe

Ogledala pa v prostor privabijo tudi dodatno svetlobo. Več svetlobe ko pade na ogledala, več jo lahko odbije drugam. Včasih zna biti to tudi nadležno. Pri nas denimo je veliko ogledalo na predsobni omari in ko nekdo na sedežni garnituri v dnevni sobi gleda televizijo, hkrati pa se sonce močno upre preko kuhinje direktno v predsobno ogledalo, se ta svetloba prav neprijetno odbije v oči tistemu, ki uživa na sedežni garnituri. Saj to, da ogledala ojačajo svetlobo vedo pravzaprav že otroci v šoli. Tudi pri tabornikih jih učijo, kako s pomočjo ogledala ali stekla usmerijo svetlobo sonca na točno eno točko in tako poskusijo zanetiti ogenj. Seveda obstajajo boljša stekla, kot tisto od ogledal, a vendar tudi ta lahko pride prav, če drugega ni pri roki. Kadar si torej želite navidezno povečati prostor ali preprosto uživati v pogledu na svoja nova oblačila, ki jih ravno preizkušate, si v spalnici ali predsobi omislite novo in veliko ogledalo.

Druge objave:

admin