Ašvaganda pomirja in vas krepi proti stresu

Ašvaganda je poznana po tem, da pomirja in krepi telo prosti stresu. Ljudje jo poznajo tudi po tem, da ima izredno veliko pomirjevalnih lastnosti in vam zvečer omogoča miren spanec. Zelo dobra je tudi za obnovo reproduktivnih organov, ohranjanje vitalnosti in spodbujanje plodnosti. Poleg mirnega spanca, pa nam zjutraj omogoča, da nas zjutraj zbudi, okrepi in poživi.Ašvaganda Telesu pomaga tudi pri odzivu na stres in k vzpostavitvi čustvenega ravnovesja. Pripomore tudi k temu, da se dobro počutite, da je vaša koža pomlajena in zdrava, hkrati pa deluje tudi dobro na vaše ožilje in tudi vaše srce. Vrača vam spolno poželenje, krepi vaše zobe, kosti in tudi vsa druga tkiva v vašem organizmu. Velikokrat pa se potrebuje tudi za preprečevanje demece, Parkinsonove bolezni, artiritisa in živčne izčrpanosti.

Ašvaganda v prahu

Ašvaganda je ekološko pridelano prehransko dopolnilo, brez glutena, sladkorja in laktoze. Pijete jo lahko enkrat dnevno, najbolje je zvečer po 1 čajno žličko, ki jo lahko vmešate v čaj, v druge tople napitke ali pa jo vmešate kar v smoothie. Priporočen dnevni odmerek, nikar ne smete prekoračiti in pomembno je tudi, da preprečite dosegu otrok. Ašvaganda ni namenjena, kot zamenjava za uravnoteženo prehrano in vsekakor ni primerna za nosečnice, doječe mamice in ljudi, ki imajo težave z ščitnico in kortikosteroidi. Vsekakor ima zdravilne učinke v vseh pogledih in je tako priporočljiva prav za vsakogar, ki se želi počutiti v svojem telesu nekoliko bolje, si želi mirnega spanca in vsekakor bolj zdravo in manj stresno življenje. Ašvaganda vam je na voljo v trgovinah z zelišči in pa prav tako na spletu.

Ašvaganda izvira iz Indije

Ašvaganda je drugače imenovana tudi indijski ženšen. Ta rastlinica oziroma koreninica je čudežna in pomaga prav pri vsaki težavi. Zdravniki jo uporabljajo tudi za zdravstvene namene in je v uporabi že kar 5 tisoč let. Raste v obliki malega grma, ki ima oranžno – rdeče plodove in z zelenimi cvetovi. Za zdravstvene namene pa se uporablja njena na drobno zmleta koreninica, ki ima vonj po prepotenem konju in jo tako tudi imenujejo z drugim imenom: prepoten konj. Njeni najboljši pogoji za rast so toplota in ne preveč vlažno podnebje, najbolje uspeva v sušnih predelih Indije.

https://www.youtube.com/watch?v=YXJWHw-JEuA

Druge objave:

admin