Zakaj so motoristične jakne pomembno oblačilo?

Razen čelade pod obvezno opremo ne spada nobeno oblačilo pri vožnji z motorjem. Kljub temu pa je vedno najbolje, če smo primerno opremljeni, ko se s svojim motorjem odpravljamo na avanturo. Dandanes se še vedno veliko voznikov ne zaveda prednosti, ki jih imajo motoristične jakne, kar se tiče varnosti in udobnosti. Lahko bi rekli, da so druga najbolj pomembna oprema poleg čelad, saj varuje telo motorista pred naravnimi elementi in tudi pri padcih ter drugih nezgodah. Številne raziskave so pokazale, da primerno oblečeni motoristi utrpijo veliko manjše poškodbe, kot če ne nosijo namenskih hlač, rokavic in obutve za vožnjo z motorjem.

Motoristične jakne preprečujejo telesne poškodbe

Največja nevarnost pri vožnji z motorjem so vedno nepričakovane nesreče. Sama stabilnost dvokolesnega vozila je na cesti in drugih podlagah vedno veliko manjša od avtomobila. Zato se lahko tudi bolj izkušenim voznikom zgodi, da jim na spolzkem cestišču zdrsi z motorjem ali pa se jim pripeti druga nesreča. To je tudi glavni razlog, da se je ključno pripraviti na možnost padcev z motorja. Pri tem nas najbolje zaščitijo, poleg čelade, kakovostna oblačila v obliki rokavic, škornjev, hlač in druge opreme za motor.

Motoristične jakne delujejo zaščitno.
Vse motoristične jakne delujejo zaščitno, saj so narejene iz močnega usnja, tekstila ali kombinacije različnih materialov, ki so odporni na trganje in fizične udarce.

Pogosto se zgodi, da številni vozniki motorja ustrezno ne zaščitijo svojega zgornjega dela telesa. Vse motoristične jakne delujejo zaščitno, saj varujejo naše telo pred naravnimi elementi, kot tudi nesrečami. Narejene so iz močnega usnja, tekstila ali kombinacije različnih materialov, ki so odporni na trganje in fizične udarce.

Zaščita pred slabim vremenom

Slabo vreme lahko ujame vsakega motorista. Nekatere voznike pa ne zmoti dež in se s svojim motorjem odpravijo na potovanje, neglede na to, če dežuje. V tem primeru je ključno, da si telo zaščitimo pred dežjem. Ne glede na to ali dežuje ali ne, je vedno dobra praksa, da nosimo motoristično jakno. Tako preprečimo, da bi nas zeblo, nam bilo prevroče ali drugače neudobno.

Motoristično jakno je dobro nositi v vsakem vremenu.
Vedno je dobro, da nosimo motoristično jakno. Tako preprečimo, da bi nas zeblo, nam bilo prevroče ali drugače neudobno.

Priporočljivo je, da izberemo primerno motoristično jakno glede na sezono v kateri vozimo motor. Poznamo zimske in poletne izvedbe jaken za motor. Zimske izvedbe so narejene z namenom ohranjanja telesne toplote. Medtem, ko poletne izvedbe vsebujejo številne prezračevalne kanale in drugo tehnologijo za doseganje višjega udobja med vožnjo motorja.

Večja funkcionalnost in fleksibilnost z uporabo motorističnih jaken

Nakupovalni vodič za različne tipe motorističnih jakn.

Skoraj vsakemu vozniku motorja se je že pripetilo, da mu ali ji je zmanjkalo prostora za nošenje različnih predmetov. To so lahko ključi, pametni telefon, denarnica in drugi pripomočki. Velika prednost motorističnih jaken je dodatna funkcionalnost, ki nam jo ponudijo žepi. V njih imamo lahko pospravljene številne pripomočke in predmete, ki jih drugače s seboj ne bi mogli nositi. Tako imamo olajšano vožnjo na krajše in daljše razdalje. Seveda pa moramo pri tem upoštevati, da lahko vedno dodatne predmete pospravimo v kovček za motor, nahrbtnik ali drugo namensko opremo za motoriste.

Druge objave:

admin