Različne vrste kartuš in njihova kakovost

Kartuše veljajo za potrošni material in pametno je, da jih imamo vedno na rezervi. Precej zoprna situacija je, če nam tovrstnega materiala zmanjka tedaj, ko ga najbolj potrebujemo. Izbira kartuše za tiskalnik pa vseeno ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled. V prvi vrsti lahko opazimo, da se cene takšnih izdelkov med seboj lahko precej razlikujejo. Ob vsem tem pa se vprašamo, ali so lahko tudi najbolj poceni kartuše dovolj primerna izbira za naš namen tiskanja.

Podrobnejši pregled kartuš pokaže, da ločimo med originalnimi, kompatibilnimi in obnovljivimi. Veste, kakšna je ključna razlika med njimi? Najverjetneje tudi v sami kakovosti tiskanja.

Originalne kartuše

Če vas zanimajo najbolj poceni kartuše na trgu, vam verjetno originalne ne bodo ravno najbolj po godu. A takšna vrsta kartuš je verjetno prva vrsta, ki jo pri izbiri opazimo. Takšna kartuša je najbolj kompatibilna s tiskalnikom, ki ga uporabljamo. Imajo garancijo proizvajalca, da delujejo povsem pravilno. Najdemo jih lahko pod oznako OEM. Slednje pa pomeni, da so torej od originalnega proizvajalca.

najbolj poceni kartuše za tiskalnik
Kartuše veljajo za potrošni material in pametno je, da jih imamo vedno na zalogi.

Najbolj tipične lastnosti originalnih kartuš so torej, da se 100 % ujamejo z našo napravo oziroma tiskalnikom, da vključujejo zelo kakovostne barve za tiskalnik ter da imajo garancijo delovanja, ki je povezana z našim tiskalnikom.

Kompatibilne kartuše

Na voljo je tudi kompatibilna alternativa kartuš. Takšne vrste izdelujejo podjetja, ki se ukvarjajo z izdelovanjem kartuš za znane tiskalnike. Pogosto veljajo za najbolj poceni kartuše ter imajo lahko številne izboljšave.

Med pomembne izboljšave tovrstnih kartuš denimo sodijo večja kapaciteta črnila, učinkovitejša poraba barve in možnost ponovnega polnjenja.

Podobnosti med obnovljenimi in OEM kartušami

Zelo podobne so si med seboj OEM oziroma originalne kartuše ter obnovljive kartuše. To pa zato, ker obnovljive veljajo za predelano različico originalnih. Predelovalec torej obrabljene in poškodovane dele zamenja z novimi. Seveda je možno, da so vgrajene tudi kakšne izboljšave, kar predstavlja dodatno prednost.

Primerjava originalnih in kompatibilnih kartuš.

Pomembna značilnost obnovljivih kartuš je torej ta, da imajo skorajda vse enako ali pa celo bistveno boljšo kakovost v primerjavi z originalnimi. Lahko rečemo, da so daleč najboljša rešitev, poleg kompatibilnih seveda. Slednje zlasti velja, če želite tiskati okolju učinkovito ter kar se da prijazno.

Druge objave:

admin