Kartuše Canon še vedno najbolj iskane

Kljub temu, da je na voljo obilica najrazličnejših tiskalnikov, se zdi, da so pri nas med najbolj priljubljenimi tiskalniki Canon. Pravzaprav to ni nič nenavadnega – na policah naših trgovin najdemo obilo njihovih tiskalnih naprav, primernih za različne zahtevnosti uporabnikov. In ker so naprave tudi cenovno dosegljive, se jih uporablja za vse namene, tako poslovne kot domače.kartuse-canonPredvsem pri tiskalnikih za domačo uporabo je Canon nesporni zmagovalec, kar pomeni, da so izjemno iskane tudi kartuše Canon.

Zakaj so za kartuše Canon potrebne pogoste menjave?

Pri brizgalnih oziroma ink-jet tiskalnikih se za tisk uporabljajo kartuše s tekočim barvilom. Kartuše Canon (www.toner123.si), ki so ob nakupu v tiskalniku, so običajno nekoliko slabše zmogljivosti (nižja zmogljivost kartuš, ki so vstavljene v napravo ob nakupu, je sicer klasika pri vseh proizvajalcih). Ti pomeni, da je potrebno kar kmalu poskrbeti za nove, oziroma se priporoča, da hkrati z nakupom tiskalne naprave že kupite tudi rezervne kartuše Canon, s katerimi boste kaj kmalu zamenjali vstavljene.
Za brizgalne tiskalnike velja, da se kartuše sicer kar hitro praznijo, če jih primerjamo z laserskimi tiskalniki in zmogljivostjo tonerjev, tako da bo vsako leto potrebnih kar nekaj menjav, pri pogostem tiskanju (in zlasti tiskanju brez varčevanja s kartušami) pa boste morali za nove kartuše skrbeti kar vsak mesec ali še pogosteje. In ker to seveda predstavlja visok strošek, velja razmisliti o tem, kakšne kartuše Canon (ali katere koli druge znamke) boste kupili.

Kakšne kartuše Canon kupiti?

Če želite biti povsem »na varnem« oziroma ne želite imeti s tiskom nobenih težav, potem vsekakor velja, da je najbolje kupiti originalne kartuše Canon, ki jih nudi proizvajalec in se ponašajo z njegovim logotipom. Tako bo kartuša originalna glede samega strojnega kot programskega dela, pa tudi kakovost barvila bo na najvišjem nivoju. Vsekakor pa to ne pomeni, da niso tudi kompatibilne kartuše Canon, torej tiste, ki ustrezajo vašemu tiskalniku a ne nosijo proizvajalčeve blagovne znamke, povsem v redu. Generične oziroma kompatibilne kartuše so kakovostne in z njimi boste tiskali povsem v redu, boste pa precej prihranili pri stroških nakupa.
Potem je tu še ena možnost, namreč ta, da se odločite za obnovljene kartuše Canon. To so originali, ki so že bili uporabljeni, vendar so jih obnovili in ponovno napolnili. Včasih pride tu do kakšne težave, a pravzaprav nič ne de – ob nakupu imate namreč vedno garancijo, torej lahko vse obnovljene kartuše Canon, ki bi povzročale težavo, vedno vrnete in zamenjate.

Druge objave:

admin