Kje kupiti kartuše Canon?

Kartuše Canon so zelo priljubljene, tako kot tiskalniki tega proizvajalca. So namreč solidne kvalitete in hkrati cenovno dostopni, enako pa velja tudi za ves potrošni material zanje. Kartuše Canon lahko kupite marsikje, pri čemer lahko izbirate med originalnim in kompatibilnim črnilom. Proizvajalec sicer priporoča uporabo originalnega črnila, kar je tudi pogoj za uveljavljanje garancije tiskalnika. A vedeti gre tukaj predvsem za poslovni interes in željo po ustvarjanju monopola, saj proizvajalcem prodaja črnila za tiskalnike prinaša dodatni dobiček. Kompatibilne kartuše morajo v vseh lastnostih ustrezati originalnim, a jih lahko kupite po nižji ceni in tako prihranite.

Kdaj izbrati kompatibilne kartuše?

Kot že omenjeno, so kartuše Canon na trgu na voljo v dveh različicah. Originalne so dražje, vendar za njihovo kvaliteto jamči Canon. Prav zato tudi ni možno uveljavljati garancije, če ste v tiskalnik namestili kompatibilne kartuše. Vendar to ne pomeni, da so slednje kaj slabše. Marsikdo s prostim očesom sploh ne opazi razlike pri natisnjenih dokumentih z eno ali drugo vrsto kartuše. Razlike opazi le izurjeno oko. Če je vaš tiskalnik še v garanciji, je pametno uporabljati originalne kartuše Canon, medtem ko je kompatibilne kartuše pametno uporabljati v primeru, če:

– vam je garancija tiskalnika že poteka,
– veliko tiskate, a vam kvaliteta tiska ni tako zelo pomembna,
– tiskate zgolj besedilo, brez fotografij ali slik,
– niste zelo pikolovski glede odtenkov in brezhibnosti tiska,
– želite prihraniti in bi radi tiskali čim ceneje.

Kupite tam, kjer se splača

Kartuše Canon v originalni ali kompatibilni različici lahko kupite marsikje. Ena od možnosti je tudi slovenska spletna trgovina toner123.si, ki ponuja zelo ugodne cene in jamči za kakovost svojih izdelkov tudi z garancijo. Preverite njihovo ponudbo in se prepričajte o tem, da se nakup pri njih več kot splača! Predvsem pa se vam splača črnilo kupiti na zalogo, saj se boste tako izognili živčnosti in slabi volji. Naročanje črnila takrat, ko tiskalnik že nekaj časa opozarja, da ga bo kmalu zmanjkalo, ni najbolj prijazno do vaših živcev. Čisto drugače je, če imate takrat doma na zalogi originalne ali kompatibilne kartuše Canon, ki jih lahko v vsakem trenutku zamenjate, če bi se pojavila potreba po tem.

Druge objave:

admin