Kape in šali so pozimi nepogrešljivi

Ja, končno je tu. Čisto prava zima, kjer jutranje temperature že segajo pod ničlo. Zima je prav poseben letni čas, ki s snegom in mrazom lahko pričara prav posebno vzdušje. Pa pustimo sedaj vse slabe strani zime, ko je dan vedno prekratek, ko je vedno kakšen zastoj na cesti, ko nam premočijo lepi zimski škornji itd. Pozimi je za modne navdušenke na voljo cela zimska kolekcija oblačil in modnih dodatkov, ki celo leto čakajo na varnem v omari. V moji omari na nizke temperature čakajo kape, šali, rokavice, plašči… Zakaj si ne bi zime popestrila z vsaj zanimivimi in opaznimi zimskimi kosi? Letos sem prav zato še pred samo zimo nakupila nove stvari – med njimi so se znašli predvsem šali in kape. Ja ne morem se upreti pisanim barvam in pleteninam, na kapah pa me letos najbolj pritegnejo bleščice in seveda cof.

Pravi volneni šali

Kupila sem dva nova šala. Moji šali so vedno pravi volneni, da me grejejo celo zimo okrog vratu. Če pa piha mrzel veter, si v šal zavijem skoraj pol glave, tako da ven kukajo samo oči. Kape so običajno bombažne ali pa pletene iz volne. Dam si pa duška pri barvah, saj velikokrat pozimi najraje nosim le kakšna temna oblačila sive, rjave ali črne barve. Zato so kape in šali namenjeni za popestritev temačne zimske garderobe.

Skrbno vzdrževanje

Oboje, tako kape kot šale, pa skrbno perem na programu za ročno pranje v pralnem stroju s posebnim pralnim praškom za volno. Tako poskrbim, da so moje kape in šali uporabni več kot le par zimskih sezon. Podobno naredim tudi z rokavicami. Pazim le, da je temperatura pranja nizka in da je ožemanje nastavljeno na najnižjo raven. Po pranju pa te zimske kose običajno kar pustim na radiatorju, da so čisto do suhega posušijo.

Letos pa sem naredila izjemo in sem že za jesenske mesece kupila tudi nekaj prehodnih šalov, ki niso iz volne, ampak iz bombaža in svile. Tako so me v kislem septembru greli lahki in nežni šali, ki sem si jih sploh ob hladnejših jutrih ovila okrog vratu. Šali so zelo lep modni dodatek.

Druge objave:

admin