Štiri različne vrste tonerjev

Če imate veliko opravka z računalnikom, tiskalnikom ter podobnimi napravami, je dobro, da imate vedno na zalogi ves potrošni material. Med njim se znajdejo tudi tonerji, ki pa so lahko različnih vrst.

Če vas zanimajo tonerji za tiskalnik in ste pri izbiri povsem začetnik, je najprej dobro preveriti, kaj vse vam v povezavi s tem nudi trg. Morda boste presenečeni, ko boste ugotovili, da lahko izbirate kar med štirimi različnimi vrstami tonerjev.

Vrste tonerjev in kakšna je razlika med njimi

Načeloma torej na trgu obstajajo štiri različne vrste tonerjev. To so originalni tonerji, ponovno polnjeni originalni tonerji, obnovljeni in kompatibilni.

Tonerji za tiskalnik na osnovi prahu
Tonerji za tiskalnik so tiskalni mediji na osnovi prahu, izdelani iz granulirane plastike, ki omogočajo večjo natančnost in nadzor. Prah tonerja se zbere in nato prenese na papir z napolnjenim tiskalnim bobnom.

Originalni se običajno označujejo kot tonerji proizvajalcev naprav. Pri refill tonerjih se najprej prazna kartuša temeljito očisti in nato ponovno napolni. Pri obnovljenih pa se kartuša očisti, nato se zamenjajo obrabljeni deli z novimi, sledi še polnitev z novim prahom. Kompatibilni tonerji pa so tako imenovane kopije generičnih proizvajalcev.

Najboljša izbira med tonerji

Originalni tonerji za tiskalnik se izdelujejo pod okriljem proizvajalcev tiskalnih naprav. Lahko rečemo, da je rokovanje z njimi izvrstno. So namreč daleč najboljša izbira, ko gre za kar se da kakovostno in udobno tiskanje. Vemo pa, da so takšne vrste tonerjev lahko izjemno dragi.

Prav tako dobra izbira so tudi kompatibilni tonerji. Ti vas bodo navdušili tudi zaradi dostopne cene. Kljub temu je treba pri tej vrsti potrošnega materiala poudariti vsaj dve šibki točki oziroma slabosti.

Preberite si še naslednji članek: Koristi lažne kamere na vašem domu

Prisotnost lažne kamere že sama po sebi deluje kot učinkovit odvračilni dejavnik. Vlomilci se lahko zaradi njenega videza premislijo, preden se odločijo za nezakonito dejanje. Lažna kamera ustvarja iluzijo nadzora, kar lahko občutno poveča občutek varnosti. Njena namestitev je izjemno enostavna, saj običajno ne potrebuje nobene ožičitve ali priključka za napajanje.

Razlika med tonerjem in kartušo

Veste, kakšna je razlika med tonerjem in kartušo? Razlika je precejšnja. Toner je polnilo v prahu, ki je namenjeno LED in laserskim tiskalnikom. Prah se na papir zapeče s pomočjo laserja.

Kartuše pa lahko označimo kot polnilo v tekočem stanju. Namenjeno so brizgalnim tiskalnikom.

Izbira primernega tonerja za tiskalnik

Veliko kupcev tonerjev se zlasti na začetku sprašuje, kateri toner je najprimernejši za njihov tiskalnik oziroma za njihov način tiskanja.

TOP 5: najboljši kompatibilni tonerji za tiskalnik HP

Izbira primernega tonerja je predvsem odvisna od vrste tiskalnika. Zlasti je pomemben podatek o blagovni znamki tiskalnika, prav tako o sami seriji modela. Treba je poudariti še to, da je potrošni material najpametneje nakupovati v specializirani prodajalni, kjer vam lahko s številnimi nasveti pomagajo strokovno podkovani in izkušeni prodajalci.

Druge objave:

Matej