Odlični whey proteini

Razmišljate o tem, da bi začeli jemati proteine? Potem lahko morda poizkusite z whey proteini, ki jih je možno kupiti v spletni trgovini Flexshop.com – tam boste našli tudi marsikaj drugega, kar bi vas lahko navdušilo, zato si čim prej poglejte njihovo ponudbo.whey-proteini

Kaj je whey?

Whey proteini so proteini oziroma beljakovine, narejeni oziroma pridobljeni iz sirotke, svetle, bledo rumene ali belkaste tekočine, ki nastane pri izdelavi različnih mlečnih izdelkov – na primer skute ali sira. Sirotka velja za krepčilno in hranilno pijačo oziroma dodatek jedem, saj ne vsebuje veliko maščob, zato pa veliko beljakovin in tudi drugih hranilnih snovi.

Kljub vsem tem pozitivnim lastnostim sirotke, pa v mlečni industriji slednja velja za stranski produkt, ki ga večinoma zavržejo. Šele v zadnjem času se ga je začelo predelovati in iz njega pridobivati različne produkte in prehranske dodatke, kot so na primer tudi whey proteini.

Whey je ime za izolat sirotkinih proteinov, ki ga lahko kupimo v obliki praška ali prahu in ga dodajamo hrani oziroma pijači ter tako pridobimo beljakovine, ki jih potrebuje naše telo.

Športniki potrebujejo beljakovine

Mišice nujno potrebujejo beljakovine, zato za mišičasto in čvrsto telo ni dovolj le redna vadba, ampak tudi prehrana, v kateri je dovolj beljakovin. Te lahko pridobimo na različne načine, med drugim pa je med športniki, še posebej tistimi, ki se ukvarjajo s športi, kjer mišice odigrajo pomembno vlogo, zelo priljubljeno tudi uživanje whey proteinov oziroma sirotkinih beljakovin.

Whey proteini so priljubljeni predvsem zato, ker na tak način lahko zelo enostavno športniki poskrbijo za vnos dovolj velike količine beljakovin, hkrati pa imajo tudi dober nadzor nad beljakovinami, ki so jih zaužili ter točno vedo, kakšno količino so pojedli določen dan.

Kot z vsakim drugim prehranskim dodatkom, pa je tudi pri sirotkinih beljakovinah treba biti previden in z njimi ne pretiravati. Možna je tudi alergična reakcija nanje, zato jih je prvič treba preizkusiti le v majhni količini in preveriti, kako se nanje odziva naše telo.

Večina športnikov je z whey proteini več kot zadovoljna, kar se pozna tako na njihovem izklesanem telesu kot tudi pri njihovih športnih rezultatih – beljakovine so namreč za naše telo zelo pomembne, zato moramo vsi, ne le športniki, poskrbeti za to, da jih zaužijemo dovolj. Pri tem si lahko pomagamo s prehranskimi dodatki v obliki praškov ali pa s hrano, bogato z beljakovinami oziroma proteini.

Druge objave:

admin