Kaj so zavorne cevi in njihova vloga?

Zavorne cevi so pomemben del zavornega sistema pri motorju. Poznamo več različnih vrst cevi, med katerimi so zagotovo najbolj pogosto v uporabi cevi, narejene iz gume. Poleg gumijastih cevi se pri nekaterih dražjih in bolj športnih modelih motorjev, ki dosežejo tudi višje hitrosti, uporabljajo tudi tako imenovane pletene ali jeklene cevi. Uporabljata se obe poimenovanji, saj je jedro takšne zavorne cevi zaščiteno s prepleteno jekleno nitjo. Takšne cevi se sicer dražje, a nudijo več užitka med vožnjo z motorjem, saj se bolje in hitreje odzovejo na voznikov stisk zavore, kar je še posebej pomembno pri dirkalnih modelih.

zavorne-cevi

Kot smo že zapisali, večina voznikov uporablja gumijaste cevi, ki so najcenejša in najbolj ekonomična izbira. Obvezno jih je treba menjati vsaj na vsaki dve leti, saj se med vožnjo oziroma zaviranjem obrabijo, prav tako pa se sčasoma obrabijo tudi jeklene cevi. Prav zato je še kako pomembno, da zavorne cevi redno pregledujete, enako pa velja za cel zavorni sistem, saj gre za ključen del vašega motorja, ki mora vedno in povsod brezhibno delovati. Dobro delujoče zavore vam omogočajo večjo varnost v prometu, zato morate zanje vsekakor redno skrbeti.

Pri preverjanju vašega zavornega sistema na vašem motociklu, kamor spadajo tudi zavorne cevi, pa naj si bodo te gumijaste ali pletene oziroma jeklene, morate biti pozorni predvsem na to, da je okrog njih dovolj prostora, saj bodo le tako lahko med zaviranjem delovale tako, kot bi morale. Pri motorjih se namreč dogaja, da se začne vzmetenje posedati in tako začne pritiskati na zavorne cevi, včasih pa se zgodi tudi to, da se cevi začno drgniti ob druge dele motorja, kar povzroči njihovo hitrejšo izrabo in slabši občutek pri uporabi in delovanju zavornega sistema.

Zelo pomembno je, da se menjave zavornih cevi lotite sami le v primeru, če ste dovolj izkušeni in če imate primerno orodje, med katerim ne sme manjkati ustrezen momentni ključ. Pri delu morate biti zelo natančni, saj se ga morate lotiti mirno in zbrano, če želite, da bi zavorni sistem vašega motorja resnično deloval brezhibno oziroma tako kot mora. Z enako natančnostjo in strogo odmerjeno silo ter momentnim ključem morajo biti priviti tudi ostali vijaki na motorju, pri zavornem sistemu pa je to še bolj ključnega pomena, saj gre za enega najbolj občutljivih delov vašega motocikla, zato si na tem delu ne smete privoščiti niti najmanjših napak.

Če z menjavo posameznih delov motorja nimate dovolj izkušenj oziroma tega še niste počeli niti ne veste točno, kako se tega lotiti, za pomoč in nasvet vprašajte bolj izkušene od sebe, še bolje pa je, da vam menjavo zavornih cevi opravijo pri mehaniku. Tam vam bodo znali razložiti ne le razliko med gumijastimi in pletenimi oziroma jeklenimi cevmi, temveč tudi nekatere manjše razlike v kvaliteti materialov notranjega jedra cevi, ki lahko vplivajo tudi na občutek zaviranja med vožnjo z motorjem.

Če želite najboljše zavorne cevi na trgu, poiščite takšne z jedrom iz kevlarja oziroma aramida, okoli katerega je oplet, spleten iz jeklenih niti. Takšne zavorne cevi vam bodo omogočile učinkovito zaviranje in natančno doziranje zavorne sile, zaradi česar boste imeli vožnjo z motorjem še raje.

 

 

Druge objave:

admin