Delovanje

Vsi si želimo pravega prijateljstva, pravega partnerja itd., vendar tega ne moremo dobiti, če ne verjamemo vase in v življenje, ter vse skupaj ne podpremo s pravilnimi delovanji. Ni dovolj, da si želimo, da nas imajo radi. Za to moramo tudi mi biti prijazni, ustrežljivi, misliti na druge ipd. Naučiti se moramo poslušati ljudi okrog sebe, ugotoviti kakšne želje imajo. Bolj ko bomo uvidevni do prijateljev in bližnjih, boljši bodo postali odnosi.

prijateljstvo

Preteklost je preteklost, v življenju nam mora postati bolj pomemben ta trenutek – to je sedanjost. Stalno oponašanje preteklih dogodkov našega sogovornika samo razjezi. Raje mu navedimo njegove lepe lastnosti in šele nato ga opomnimo na njegove pomanjkljivosti. Pravilno delovanje pomeni tudi to, da ne iščemo napak na drugih. Temu se raje izogibajmo. Vsekakor je bolje, da rešujemo svoje.

Začnimo pri sebi in se spremenimo, postanimo boljši človek, izogibajmo oziroma kontrolirajmo svoj strupen jezik, nevoščljivost, sovraštvo, priliznjenost, škodoželjnost, nagnjenost k opravljanju, neodgovornost itd. S takimi lastnostmi se nas bodo ljudje izogibali, izgubili bomo njihovo naklonjenost. Ne moremo vztrajati pri svojem slabem obnašanju, istočasno pa upati, da se bodo spremenili drugi ali pa da bodo tolerantni do nas v neskončnost.

Postati boljši človek ni tako zelo enostavno. Preprosto se morate zavedati, da je prijateljstvo nekaj, kar se gradi nekaj leti in je nekaj, kar je zelo težko razdreti v kolikor nastane takšno, kot je potrebno. Pravo prijateljstvo zdrži tudi v slabih dneh in ne prenega nikoli. V kolikor imate veliko prijateljev verjetno veste kako to izgleda, tako da vsekakor vam svetujemo, da si poiščete čim več dobrih prijateljev, saj boste le tako lahko v življenju maksimalno uživali in se imeli radi. Ljudje, ki nimajo veliko prijateljev so bolj nesrečni od tistih, ki jih imajo na pretek. V kolikor spadate v skupino ljudi, ki nima ravno veliko prijateljev potem bo najbolje, da se čim prej odpravite v svet iskati prijatelje, ki vam bodo zelo popestrili vaše življenje!

Druge objave:

admin