Vreme Krvavec – idealno za športnike in rekreativce

Slovenija je država, ki je izjemno raznolika. Seveda tu nimamo v mislih le raznolikost pokrajine, vendar tudi vremena. Imamo več različnih tipov podnebij, ki se nekako ‘mešajo’ ravno na področju Slovenije. Imamo praktično vse – od celinskega, alpskega, pa vse do mediteranskega podnebja. Ljudje lahko uživajo praktično kjerkoli. Seveda pa so vsem podnebjem skupni ravno letni čas. Vreme po Sloveniji oziroma na določenem področju Slovenije je idealno vseh letnih časih za vse ljudi. Krvavec je področje v Kamniško-Savinjskih Alpah, kjer lahko uživajo praktično vsi ljudje v vseh letnih časih.krvavec

Vreme Krvavec pozimi ugodno za smučanje

Vreme Krvavec je pozimi praktično idealno za ljubitelje snega in zimskih športov. Ravno zaradi tega je nastal rekreacijsko turistični center Krvavec, kjer se lahko zabavamo prav vsi. Krvavec ima veliko smučišče, ki se razprostira na nadmorski višini od 1450 pa vse do 1971 metrov. Zimska sezona je tukaj izjemno dolga, saj so temperature v zimskem času zelo nizke. Velikokrat bi jih lahko definirali tudi kot ekstremno mrzle. Značilno za vreme Krvavec v poletnem in zimskem času je tudi temperaturna inverzija. Sončni dnevi so pogosti, kvaliteta ozračja je visoka, ravno tako pa je dobra vidljivost praktično kamorkoli.

Vreme Krvavec primerno tudi za poletno sproščanje

Veliko ljudi po Sloveniji v poletnih časih, ko so v dolini zelo visoke temperature, potrebuje osvežitev. Vreme Krvavec nudi pravo zatočišče pred poletno vročino. Tam se lahko odlično nadihamo svežega zraka ter se osvežimo. V poletnem, pomladnem in jesenskem času je vreme idealno za sprehode, raziskovanje okolice ter razne poletne športe, kot je kolesarjenje ali pohodništvo.

Krvavec ima prisojno lego, kar pomeni, da je vreme resnično ugodno v vseh letnih časih. Ima zelo veliko število sončnih dni, ker ni megle, ki bi zavirala vidljivost. Preden se odpravite v ta čudovit kraj, vam vsekakor priporočamo, da se pozanimate o vremenski napovedi, saj je vreme Krvavec ravno tako nepredvidljivo, kot to velja za ostala gorska področja Alp. Uživajte!

Druge objave:

admin