Jahalna šola – kaj vse nas nauči?

Jahanje konjev že od nekdaj velja kot ena izmed odličnih načinov za sprostitev. Kadar jahamo konja, se nevede povežemo z naravo, postanemo bolj sproščeni, hkrati pa se izboljšajo tudi naše motorične sposobnosti ter samozavest. Jahalna šola je le tista pika na i, ki jo posameznik potrebuje, ko se odloči, da bo pričel jahati konje. Zakaj se pravzaprav odločiti?jahalna-šola
Številni ljudje imajo željo po jahanju konjev že od nekdaj. Nekateri pač tako velike želje nimajo, vsekakor pa so na koncu prav vsi navdušeni.

Jahalna šola in njen pomen

Jahalna šola (kk-gibanje.si) nas v prvi fazi nauči, kako dojeti konja, kot mogočno žival, ki pravzaprav vse začuti. Konji so namreč izjemno občutljiva bitja, ki občutijo prav vse. Če se boste konja bali, bo to zagotovo občutil in se bo ta vaš strah poznal na njegovem obnašanju. Jahalna šola nas najprej nauči, kako je potrebno ravnati s konjem in kako se v njegovi bližini obnašati. Seveda kasneje sledi učenje samega jahanja, vodenja, drže in predvsem spoznavanje gibov konja. Jahalne osnove so tiste, ki učijo primernega ravnanja s konji.

Jahalna šola nudi tudi nadaljevalni tečaj, kjer se posameznik nauči vodenja konja v težjih situacijah ter na terenu, kjer je mnogo motečih dejavnikov. Terensko jahanje je vsekakor zahtevna aktivnost, ki jo lahko poskusijo tisti, ki imajo dovolj dobro osnovno znanje jahanja. Kasneje pa sledi individualni trening, ki se naredi na podlagi želja ter ambicij posameznika. Nekateri želijo s konji tudi tekmovati, kar pa zahteva precej garanja in povezanosti s samim konjem.

šola-jahanja

Jahalna šola nas bo naučila spoštovanja med človekom in konjem ter predvsem medsebojnega razumevanja. Tisti, ki se za jahanje konjev odločijo, so za vedno nekako ‘začarani’ s tem čudovitim bitjem. Vse kar potrebujete je le ljubezen do živali, želja po razumevanju in želja po sprostitvi v družbi konja. To je zagotovo recept za uspeh pri jahalni šoli.

Druge objave:

admin