Povezava spletne trgovine s poslovodnimi programi (Pantheon, Vasco, minimax, E-računi)

Raziskave kažejo, da se v razvitih državah sveta 1 od 10 nakupov izvede preko spleta, zato ni presenetljivo, da se število spletnih trgovin povečuje, hkrati pa se veča tudi ponudba različnih tipov spletnih trgovin, ki so glede na nizek začetni strošek pri trgovcih tudi zelo priljubljene. izdelava-spletnih-trgovin

Kako do spletne trgovine?

Na splošno na tržišču obstajajo za tiste, ki si želijo spletno trgovino postaviti sami, že narejeni programski paketi trgovin. Zasnova takšnih trgovin omogoča, da si trgovci sestavijo trgovino po svojih željah in jo po potrebi tudi nadgradijo. Seveda pa je mogoče za projekt postavitve spletne trgovine zadolžiti tudi izvajalca, ki bo izdelal unikatno spletno trgovino, tj. trgovino natančno v skladu s potrebami. Cena take trgovine pa bo seveda dosti višja v primerjavi s paketnimi rešitvami.

Funkcionalnosti spletne trgovine

Ne glede na to, za kakšen način postavitve spletne trgovine (www.ms3.si/izdelava-spletne-trgovine) gre, bo osnovna funkcionalnost in zgradba večine trgovin podobna. Tu govorimo o katalogu izdelkov, nakupovalni košarici in vmesniku za polnjenje vsebine. Razlike med preprostimi in naprednejšimi trgovinami pa se pokažejo pri dodatnih funkcionalnostih, kot so npr. iskalniki ali orodja za primerjavo izdelkov ter plačilni sistemi in možnosti povezave spletne trgovine s poslovodnimi programi (Pantheon, Vasco, minimax, E-računi), ki jih uporablja imetnik trgovine.

Kompleksnejše rešitve v okviru naprednejših trgovin

Prednost naprednejših trgovin je v tem, da jih je mogoče povezati z že obstoječim poslovodnim programom podjetja (od Pantheona, Vasca, minimaxa, E-računov ipd.), s čimer se občutno zmanjšajo administrativna opravila, ki so potrebna pri delu s spletno trgovino. To pomeni, da se npr. popis zaloge, spremembe cenikov ali obdelava naročil izvedejo centralizirano. S praktičnega vidika se torej administrativne naloge prepolovijo.

Tehnologija

S tehničnega vidika povezljivost navadno omogoča poseben neodvisen program, ki skrbi za sinhronizacijo same trgovine in poslovodnega programa v uporabi. Na tem mestu pa je potrebno poudariti, da je različnih rešitev veliko, saj skoraj vsi ponudniki ponujajo široko paleto modulov in funkcionalnosti, ki jih je možno integrirati v trgovino.

Rešitev zase si zato izberite po natančnem premisleku, kaj potrebujete, ta pa naj bo uporabniku prijazna z dobro tehnično podporo v primeru težav. Manj časa, ko boste namreč namenili proučevanju vašega programa, več ga boste imeli na voljo za poslovanje.

Druge objave:

admin