Protivirusni program

Dejstvo je, da je internet poln programov, ki nam hočejo škoditi ali pa imeti od nas korist. Zato je nujno, da si postavimo dobro obrambo pred virusi in drugo zlonamerno kodo, ter s tem zagotovimo, da ne bomo izgubljali časa in denarja za popravljanje škode povzročene preko delovanja teh programov.

antivirus

Kaj vsebuje dober protivirusni program je sicer predvsem to, kar želi uporabnik. Osebno imam rad konstantne posodobitve, ki sledijo razvoju škodljive opreme. Poleg ažurnosti pa mora biti sam antivirusni program zmogljiv. To izveste tako, da vsa opozarja na grožnje, medtem ko sami nimate težav z računalnikom. Torej, če vaš računalnik deluje stabilno, potem vaš protivirusni program dobro opravlja nalogo.

Seveda pa se moramo zavedati, da ni samo antivirus tisti, ki je zadolžen za to, da se izognete virusom. Pri tem lahko pripomorete tudi sami, saj morate zagotoviti, da je podatkovna baza vašega antivirusa vedno posodobljena, ter da se tudi izogibate sumljivim stranem. Okužbe zmanjša tudi sodoben brskalnik.

Več o izbirah

Na izbiro imamo več programov, ki nas branijo pred virusi. Kriterije za izbiro smo že omenili, potrebno pa se je odločiti, koliko smo pripravljeni nameniti varnosti. Nekateri več, nekateri manj, seveda pa je pomembno, ali so podatki na vašemu računalniku za vas pomembni, ali pa ga uporabljate le za zabavo.

Obstajajo brezplačne in plačljive verzije programov za boj z virusi, vendar pa za vsako resno delo potrebujete naprednejšo, plačljivo verzijo.

Brezplačne verzije so zadostne za osebno uporabo, uporabljam jih tudi sam, vendar pa za poslovno okolje potrebujete plačljivo in zmogljivo rešitev. Dejstvo je, da so brezplačne verzije namenjene predvsem kot promocija za naprednejše verzije. Če vam je všeč, po preizkusu protivirusnega programa, ga potem pač kupite. Polne, celotne verzije imajo dosti večjo zmogljivost in vam bodo lahko zagotovile varnost, ki jo želite.

Sklep

Če iščete nov program, ki vas bo ščitil pred virusi, potem si prenesite brezplačno različico. Preizkusite jo in se na podlagi testa odločite, ali se vam zdi program zadosti zanesljiv za vašo uporabo. Načeloma ne morete zgrešiti pri velikih znamkah, ki imajo za sabo konstanten razvoj in sledijo razvoju virusov dnevno.

Druge objave:

admin