Poskrbite za kakovosten servis motornih koles

Motor je prevozno sredstvo, ki spada med najbolj nevarna, to pa zagotovo potrjuje tudi statistika na slovenskih cestah. Večinoma so motoristi sicer dobro opremljeni in uporabljajo zaščitno opremo, ki jim lahko ob nezgodi tudi reši življenje, bolj pogosto pa pozabljajo, da je treba redno skrbeti tudi za servis motornih koles.servis-motornih-kolesZlasti to velja za tiste, ki se vozijo nekoliko manj – v tem primeru so prepričani, da je še vse v redu, da se zaradi malo kilometrov ni moglo nič pokvariti in izrabiti. Vendar pa to vsekakor ne drži – tudi ko motor stoji, gre lahko marsikaj narobe.

Kdaj se odločiti za servis?

Pravi motoristi bi vam povedali, da je servis motornih koles (yogi.si) nekaj, na kar velja pomisliti vsako pomlad, preden se z začetkom poletja odpravimo na cesto. Nobene potrebe ni, da opravimo servis motornih koles zgolj takrat, ko je to predpisano zaradi števila prevoženih kilometrov ali zato, ker nas čaka tehnični pregled. Nenazadnje tehnična izpravnost motorja na pregledu ne garantira, da bo ta brezhiben celo leto.
Poleg servisa je potrebno motor tudi sicer večkrat preventivno pregledati. Če reden servis motornih koles skrbi, da se pravočasno preverijo in po potrebi zamenjajo sistemi in deli, potem lahko preventivni pregled pred vsako daljšo vožnjo preveri, ali je bo motor zmožen. Morda krajše poti in izleti niso težava in je vse videti v redu, a če boste potovali po Evropi in naredili veliko kilometrov, je treba misliti v naprej – posamezen del je lahko danes minimalno obrabljen, a ko boste prevozili tri tisoč kilometrov na enem potovanju, bo morda odpovedal.

Z rednim servisiranjem se lahko tudi marsičesa naučite

Če boste svoj motor na začetku nekoliko pogosteje peljali k mehaniku na pregled, je to gotovo prednost. Kadar servisiranje motornih koles poteka pri mehaniku, ta strankam namreč tudi pove, kaj vse je bilo postorjeno in vam lahko pokaže, na kaj morate biti v prihodnje pozorni. Prav tako ga lahko veliko stvari povprašate, s tem pa se sami mimogrede naučite nekaj osnov – in preden boste naslednjič sedli na motor, boste vedeli, kaj vse je potrebno postoriti in čemu nameniti pozornost. Tako boste poskrbeli za drobne stvari, ki jih je potrebno opraviti tudi takrat, kadar servis ni nujen.
In kam na servis motornih koles? Izberite mehanika oziroma serviserja, ki ima dober renome, ki mu lahko zaupate, in ki vam bo brez težav povedal vse o dobrem vzdrževanju motorja.

Druge objave:

admin