Redno menjajte ležaje za motor

Ležaji za motor so potrošni material in kot takšne jih morate tudi obravnavati ter jih pogosto menjavati. Redna menjava poskrbi za varno in udobno vožnjo brez skrbi. Varnost vašega motornega vozila in vas v cestnem prometu je najpomembnejša.

Naloga ležajev

Njihova naloga je zagotavljanje enostavnega krmiljenja vašega motornega vozila. Ležaji za motor vaš motor naredijo bolj vodljiv in odziven. Pri tem je pomembno, da redno spremljate, v kakšnem stanju so vsi deli na motorju. Po potrebi jih pogosto menjajte. Popoln nadzor nad krmiljenjem vam zagotavlja večjo varnost v cestnem prometu in vam lahko potencialno reši življenje.

Pri nakupu rabljenega motocikla bodite pozorni na stanje ležajev

Pri nakupu rabljenega motocikla morate biti pozorni na stanje vseh delov motorja. Motor stabilizirajte v vertikalni poziciji in preverite, v kakšnem stanju so ležaji (http://www.yogi.si) in kakšna je njihova zračnost. Zadnji blažilnik ima v navpični poziciji lahko nekaj milimetrov prostora, vendar ne več. V primeru, da so deli preveč razmajani, se zavedajte, da boste kmalu po nakupu morali izvesti popravilo in menjavo. To dejstvo naj vpliva tudi na vaše barantanje glede cene motocikla.

Samostojna menjava ali menjava na pooblaščenem servisu?

V primeru, da se vaš motor ali kolesa med vožnjo pri višji hitrosti pretirano tresejo, je nastopil čas za zamenjavo ležajev. Menjavo sicer lahko opravite sami, vendar morate biti za to usposobljeni. V primeru, da niste popolnoma prepričani, da boste sami zamenjali vse dele brez komplikacij, se raje obrnite na pooblaščeni servis. Z menjavo raje ne odlašajte, saj okvarjeni deli vplivajo na stabilizacijo motorja med vožnjo.

Kvalitetni ležaji za motor

Pri težavah s krmilom vam priporočamo nakup kompatibilnega kompleta za pretvorbo v stožčasti valjčni obliki ležajev. Slednji so izjemno vzdržljivi, kvalitetni in odporni proti obrabi. Stožčasta valjčna oblika poveča ravnovesje vzmetenja, olajša krmiljenje in zagotavlja višjo stopnjo vaše varnosti v prometu. Izberite sistem stožčastih valjčnih ležajev, ki jih boste kombinirali s pripadajočimi ležajnimi skodelami za dosego popolne uravnoteženosti motorja.

Nimate na voljo garaže za svoj motor? Uporabite lahko pokrivalo za motor. Več o njem si lahko preberete tako da sledite povezavi.

Druge objave:

admin