Najnovejša in dostopna tehnologija za osvetljevanje cestišča

Razlaga H standarda pri lučeh

Vsak avtomobil uporablja določeno vrsto avto žarnic. Te med seboj niso zamenljive. To pa pomeni, da moramo kupiti točno določeno vrsto, ki je namenjena uporabi v našem vozilu. Poznamo pa jih pod standardom H. Tega pa spremlja številka, kot je H7, H4, H1 ipd. Velika zmeda nastane takrat, ko opazimo, da so različne izvedbe avto žarnic med seboj po izgledu enake.

Tovarniško vgrajene žarnice H7 LED
Vedno več limuzin, družinskih ter športnih avtomobilov uporablja tovarniško vgrajene žarnice H7 LED.

H7 LED žarnice uporablja veliko novih vozil

Na trgu je še vedno možno opaziti veliko novih vozil, ki uporabljajo halogenske žarnice. To pa se počasi spreminja, saj napredek tehnologije avtomobilskih luči pomeni, da se vsaka komponenta z novim modelom avtomobila sčasoma nadgradi. Tako vedno več limuzin, družinskih ter športnih avtomobilov uporablja tovarniško vgrajene žarnice H7 LED. To pa pomeni, da če imamo mi tako vozilo, jih bomo morali vsaj nekajkrat v življenju vozila tudi zamenjati. Pri nakupu rezervnih delov je pomembno, da se pozanimamo s priročnikom našega vozila. Vedno pa lahko stare žarnice odstranimo iz vozila, če je to seveda mogoče brez pomoči serviserja, ter kupimo zamenjavo. Same žarnice ne potrebujejo biti originalne izvedbe, je pa dobro, če imajo enako ali podobno moč ter barvo svetlobe, kot originalne.

Rezervni deli morajo biti pravilno vgrajeni

Menjava žarnic na avtomobilu je možna pri mnogih modeli. Včasih se pa zgodi, da bomo za to potrebovali mehanika. Temu je tako, saj imajo nekatera novejša vozila imajo dokaj otežen dostop do določenih komponent. Za to pa je v dosti primerih kriva oblika vozila, postavitev komponent ter tudi drugi razlogi. V vsakem primeru pa je izrednega pomena, da so rezervni deli pravilno vgrajeni, če se bomo menjave lotili sami. V nasprotnem primeru je izredno priporočljivo, da zaprosimo mehanika za pomoč.

Druge objave:

Matej