Strešni nosilci za avto

Kupili smo, kako pa sedaj iz trgovine domov?

Pogosto se nam zgodi, da v trgovini zagledamo nek izdelek, ki bi ga nujno potreboval, ki smo ga že dolgo iskali in po možnosti je ravno danes še zadnji dan v akciji! Ampak kako ga spraviti do doma ali do delavnice, do skednja ali do vikenda? Veliko takšnih proizvodov je lahko prevelikih, predvsem predolgih in jih v avto nikakor ne spravimo. Kaj torej storiti? Enoprostorca nimamo ali pa je tudi njegov prtljažni prostor premajhen, morda kolega, ki ima kombi ni doma, podjetje, ki bi nam dostavilo artikel, pa za storitev zaračuna toliko denarja, da vam akcijska cena več nič ne pomeni, ampak postane ta produkt že predrag. Rešitev predstavljajo strešni nosilci za avto!

stresni-nosilci-2

Strešni nosilci za avto so primerni za vse znamke vozil

Namestitev strešnih sistemov je pravzaprav zelo enostavna, saj večina vozil na strehi že ima sanke, na katere se strešne nosilce brez večjih težav namesti. To lahko napravite brez zahtevne montaže, celo brez uporabe kakršnega koli orodja. Večina teh sistemov je narejenih tako, da jih lahko uporabljamo na različnih tipih vozil, vendar pa obstajajo tudi za vsako vrsto vozila še prav prilagojeni. Tako je pametno najprej poiskati nosilec, ki bi ustrezal sto odstotno na vašo znamko vozila in to verjetno ne bo težko.

stresni-nosilci-1

Na trgu obstajajo tudi železni nosilci, ki pa so fizično težji, torej povečajo porabo goriva pri vozilu, povzročajo dodaten pritisk na streho vozila, poleg tega pa so prej podvrženi vremenskim vplivom, pa tudi drugim zunanjim vplivom ter vplivom staranja materiala. Zato so novejši tipi, ki so narejeni iz aluminija veliko primernejši. Zdržijo dlje, z vzdrževanjem je manj dela, poleg tega pa so fizično lažji.

stresni-nosilci-4

Strešni nosilci za avto imajo običajno tudi gumiran del, ki preprečuje, da bi na strešnih saneh vašega vozila prišlo do fizičnih poškodb (če vozite tovor v prtljažniku, vam fizične poškodbe prepreči tepih za prtljažnik), kot so odrgnine. Seveda do poškodb še vedno lahko pride, denimo da ste nerodni ali da nek drug težak objekt udari ob sani, vendar pa je za kaj takega veliko manj možnosti. Gumiran del je torej pomemben člen, ki bo vplival tudi na to, da bo življenjska doba strešnega nosilca daljša, kot bi bila sicer.

Strešni nosilci za avto imajo tudi svoje pomočnike

Dodatki za strešne nosilce pridejo prav predvsem tistim, ki prevažajo različne predmete na strehi vozila pogosteje. . Tovorna vozila omogočajo prevoz tovora z ene lokacije na drugo – pri tem nam lahko pomagajo strešni nosilci za tovorna vozila. Slikopleskar bo denimo lestev rabil praktično vsak dan, zato jo mora varno pritrditi. To lahko stori s pomočjo gurten oziroma vrvi za dodaten privez oziroma pritrditev.

stresni-nosilci-5

Potem so tu še dodatne možnosti za pritrditve tovorov, pa valjčki za nakladanje, pasovi za pritrjevanje in še kaj bi se našlo. Večina dodatkov se lahko uporablja tako na osebnih vozilih, kot tudi na tovornih vozilih, ki pa se v praksi za prevoz takšnih tovorov uporabljajo pogosteje.

Druge objave:

admin