Tepih za prtljažnik je najboljša zaščita prtljažnega prostora

Ne glede na to, v kakšne namene uporabljate avtomobilski prtljažnik, je vedno smiselno razmisliti o njegovi zaščiti. Prtljažni prostor avtomobila je običajno obložen s tekstilnimi preprogami, pri nekaterih avtomobilih pa je delno zaščiten tudi s plastiko. Oboje velja zaščititi pred obrabo, in za to lahko dobro poskrbi tepih za prtljažnik. Pomaga vam lahko tako povsem enostavna podloga za prtljažnik kot tudi poseben tekstilni tepih za prtljažnik, korito za prtljažnik, ali gumi preproga za prtljažnik.tepih-za-prtljažnik
kaj boste izbrali, je odvisno predvsem od tega, kaj običajno prevažate. Če je zaščita prtljažnega prostora potrebna zaradi precej vsakdanje obrabe, ker v prtljažni prostor običajno nalagate bolj kot ne stvari iz trgovine ali sem in tja kakšno škatlo, bo zadostovala podloga za prtljažnik ali tekstilni tepih. Tako bo originalna preproga ostala nepoškodovana, pa tudi na plastiki v prtljažnem delu ne bo prišlo do prask.
Kadar potrebujete zaščito zaradi nekoliko bolj specifičnega razloga, pa se velja odločiti drugače. Če ste podjetnik, ki v svojem prtljažnem prostoru pogosto prevaža orodje in druge težke stvari, vam bo verjetno prišla prav gumi preproga za prtljažnik, ki bo ščitila tekstilne dele avtomobila, hkrati pa bo preprečevala, da bi ob vožnji vaše delovne potrebščine in material drseli po prtljažnem prostoru. Prav tako se gumi preproga za prtljažnik priporoča vsem lastnikom psov. Dobro namreč vemo, koliko škode lahko v avtomobilu povzročijo kremplji hišnih ljubljenčkov, da o vonju, ki se zažre globoko v tekstil ter o dlakah sploh ne govorimo. Če boste prtljažnik pogrnili s tepihom iz gume, boste imeli pri čiščenju vašega avtomobila precej manj dela.
Kaj pa korito za prtljažnik? To vam bo prišlo prav v vseh primerih, še zlasti pa velja nanj pomisliti, če v avtomobilu pogosto prevažate mokre reči ali tekočine. Če se poleti ukvarjate s potapljanjem in je tako v prtljažniku pogosto vaša mokra oprema, je korito vsekakor priporočljivo. Prav tako, če v svojem kombiniranem vozilu prevažate hrano in pijačo v primeru, da se ukvarjate z gostinstvom. In nenazadnje – tudi vsak pleskar ter drugi podjetniki, ki v vedrih vozijo barve, lake in druge stvari, bodo svoj avtomobil na tak način precej dobro zaščitili v primeru, da pride do izlitja.
verjemite, zaščita prtljažnega prostora se vam izplača v vsakem primeru. Zagotovo je namreč vsakdo od nas že kdaj pomislil, da bi bil nujen tepih za prtljažnik ali celo korito – a je moral vseeno brez njega prepeljati tovor in pri tem voziti še posebej pazljivo, da ne bi šlo kaj narobe.

 

Druge objave:

admin