Najnovejši strešni nosilci odpravljajo prostorsko stisko v avtu

Bliža se smučarska in sankaška sezona. Za vragolije na snegu potrebujemo veliko prtljažnega prostora. Predvsem nam predstavljajo problem smuči, deske in sani. Namestitev vsega naštetega v prtljažnik odpade, saj bi imeli premalo prostora za našo prtljago. To je posebej neprijetno v primeru, da se odpravljamo na daljšo pot v tujino. V avtomobilu namreč potrebujemo dovolj prostora za udobno sedenje in obenem shranjevanje naše prtljage. Robustne in velike predmete lahko tako enostavno pritrdimo na strešne nosilce. Nosilci zagotavljajo varen in brezskrben transport različnih predmetov.

Najprej jih preizkusite doma

Preden se odpravimo na vožnjo, je dobro, da preverimo ali so strešni nosilci pravilno nameščeni. Med vožnjo se namreč ne smejo premikati ali izgubiti oprijema. Strešni nosilci za avto so na voljo že za nekaj deset EUR. Seveda je lahko cena tudi višja in gre včasih do celo nekaj 100 EUR visoko. Odvisna je od blagovne znamke in kvalitete izdelave. Priporočljiv je tudi nakup prečnih nosilcev, ki omogočajo lažje pritrjevanje prtljage, predvsem strešnih kovčkov. Obstajajo tudi modeli s posebnimi prečnimi nosilci s pomičnim drogom za lažje nalaganje prtljage.

Pri namestitvi ne smemo preseči maksimalne priporočene nosilnosti. Univerzalni strešni nosilci za avto se lahko pritrdijo na streho vozila na različne načine. Izberemo lahko fiksne ali snemljive modele pritrjevanja. Pri tem se boste sami odločali glede na znamka vašega vozila in obstoječe možnosti priklopa. Pri nakupu pa vsekakor ne smemo pozabiti na model, ki ima nameščeno varnostno ključavnico, ki zavaruje opremo pred krajo.

Varnost v prometu

Slabo nameščeni strešni nosilci predstavljajo potencialno nevarnost za nas in druge udeležence v prometu. Pred vožnjo moramo tako preveriti, da so strešni nosilci trdno nameščeni. Zmanjšati moramo tudi hitrost vožnje, saj imamo tovor tudi na strehi. Predpisana hitrost je napisana tudi na izjavi proizvajalca nosilcev. Pomembno je tudi, da smo pazljivi glede nalaganja tovora v višino in širino, saj moramo biti pozorni tudi na druge udeležence v prometu in tunele. Previsoko nameščena prtljaga je lahko nevarna ob vožnji v nizkih tunelih in prehodih.

Ste pred nakupom verige za avto in ne veste kakšne bi kupili. Sledite povezavi in si preberite članek na to temo.

Druge objave:

admin