Vrhunsko opremljena kopalnica

Vaš dom je razdeljen na številne prostore. In prav vsak od njih ima svojo vlogo. V nekaterih se zadržujemo nekoliko manj, v drugih veliko več, nekateri pa so samo prehodni. Ne glede na čas zadrževanja pa je nadvse pomembno, kako so prostori opremljeni in kam je postavljeno pohištvo. Med bolj pomembnimi prostori so vsekakor kuhinja, dnevna soba, spalnice in kopalnica. Za slednjo je značilno, da je zasedena predvsem zgodaj zjutraj in pozno zvečer.

V današnjem prispevku bomo namenili največ pozornosti kopalnici ali še natančneje pohištvu, ki ga postavljamo vanjo. Med vsemi kosi kopalniškega pohištva so kopalniški bloki skorajda nujni, če si želite doma imeti lepo, prijetno in urejeno kopalnico. Tudi tem bomo namenili kar nekaj pozornosti. Svetovali vam bomo, kako lahko najlaže izberete primeren kopalniški blok za vašo kopalnico. Če vas bi zamikalo, da bi v svoji kopalnici kaj spremenili, potem se lahko prav vsi elementi oziroma kosi pohištva lahko kupijo s pomočjo spleta. Spletna trgovina Dom 24 bo vašega obiska in nakupa pohištva za kopalnico in še za druge prostore vesela tudi v nočnem času.

Prostor razkošja, miru in sprostitve

Kopalnica verjetno tudi za vas predstavlja prostor razkošja, oazo miru in sprostitve. Zato je še toliko bolj pomembno, kako vaša kopalnica izgleda in kaj točno je postavljeno v njej. Večina od vas si zagotovo želi, da bi imela kopalnica čist in eleganten izgled. Vprašanje pa je, kako to lahko najlažje dosežemo. Vsekakor s primernim pohištvom ter barvami, ki jih nanesemo na stene. Dobrodošle so še druge manjše malenkosti oziroma dekorji, ki lahko kopalnico spremenijo v pravi mali raj.

Prostor za shranjevanje brisač ter ostalega

V kopalnici vsekakor potrebujemo tudi kar nekaj prostora za shranjevanje brisač, toaletnega pribora in podobnih stvari. Čeprav je vaša kopalnica na videz majhna, vanjo lahko postavite primeren kopalniški blok, v katerega boste lahko spravili veliko in še več.

Kopalniški bloki, med katerimi lahko izbirate na trgu, se med seboj lahko zelo razlikujejo. Na eni strani imate ogromne bloke, ki sodijo samo v res velike kopalnice. Najdete pa lahko tudi majhne, a kljub temu zelo funkcionalne.

Nekateri kopalniški bloki so povsem klasične narave in na prvi pogled prav nič posebnega. Spet drugi delujejo res nekaj posebnega in so že na videz zelo drugačni in nekoliko nenavadni. Za kakšnega se boste odločili vi, pa je povsem odvisno od vašega okusa in želja. Priporočamo vam, da se izbrani kopalniški blok ujame tudi z ostalimi elementi v kopalnici, saj bo le tako vse skupaj videti zelo lepo in tudi privlačno.

Sestava kopalniških blokov

Veliki ali majhni kopalniški bloki so v večini primerov sestavljeni iz omarice za shranjevanje, umivalnika ter ogledala. Poleg tega zelo pogosto vsebujejo še manjšo odlagalno površino. Vsekakor pa pri izbiri ni pomemben samo izgled bloka. Nadvse pomemben je še material in dimenzije, ki naj bi jih kopalniški blok imel. Kopalniški bloki morajo biti ustrezne velikosti. Le tako se bo povsem prilegal vaši novi ali prenovljeni kopalnici.

Stenski kopalniški bloki

Za stenske kopalniške bloke je značilno, da se pritrjujejo na stene. Na tleh torej ne zavzemajo prav nobenega prostora. Na ta način vam lahko stenski kopalniški bloki omogočajo prihranek prostora in seveda tudi možnost za ustvarjanje povsem novega. S tako vrsto blokov si lahko v največji možni meri poenostavite čiščenje tal. Prav tako boste vlagi preprečili, da bi lahko poškodovala ta izjemno pomemben kos pohištva.

Stenski kopalniški bloki se ponašajo tudi s to prednostjo, da lahko v samo enem kosu pohištva dobite skorajda vse elemente, ki jih potrebujete v kopalnici. Ti elementi se tudi vizualno med seboj ujamejo. Posledično se vam ne bo potrebno ubadati s tem, kaj kupiti, da se bo s čim ujemalo ter podobno.

Stenski kopalniški bloki ponavadi vsebujejo ogledalo, umivalnik, omarice, in sicer spodaj, ob strani in na vrhu. Zelo pogosto vključujejo še osvetlitev, stikalo ter električno vtičnico.

Sodoben ali tradicionalen videz?

Ko boste izbirali med številnimi bloki za kopalnice, bodite pozorni tudi na to, ali se boste odločili za sodobnega ali za tradicionalnega. Če ste pristaši bele barve, potem vam priporočamo, da se odločite kar za tradicionalen kopalniški blok, po možnosti za stenskega.

Moderni kopalniški bloki so lahko nekoliko bolj drzne narave. Zanje je najpogosteje značilno tudi to, da se zapirajo kar z vrati brez ročajev. Tudi na prvi pogled so lahko zelo nenavadne oblike.

 

Druge objave:

Matej