Spalnice so naše zatočišče

Vsak večer je to naše pribežališče!
Spalnica je kraj, kjer si spočijemo od vsakodnevnega tempa življenja, dneva polnega dela, prijateljev in seveda tudi družine. Spalnica je idealna takrat, ko le ta postane brezstresno okolje, ki je v bistvu naše zatočišče.spalnice
Za ureditev spalnice (prevc.si) potrebujemo pomirjajoče barve, udobno posteljo in velike blazine. Kombinacija vsega tega je lahko dokaj velik izziv, vendar že majhne izboljšave lahko prinesejo mir in svežino, katero potrebujemo.

Začnimo pri opremljanju sobe

Dodatki kot so posteljnina, zavese in preproge, so lahko dobro iztočišče, kako naj bi spalnica izgledala v svoji končni podobi. Že najmanjša sprememba pa bo spet spremenila osebnost spalnice. S tem seveda ni prav nič narobe, saj je prostor “živ” in moramo vanj vedno znova vnašati elemente, ki preženejo enoličnost. Vgradne omare so denimo odlična ideja, sploh če imamo sorazmerno malo prostora. Lahko imajo drsna vrata in tista velika ogledala ali celo LED osvetlitev. Izvlečni predali in police so praktični, lahko pa služijo celo kot mizice. Ko želimo ustvariti občutek udobja in velikosti, postane svetloba še posebej pomemben dejavnik.

Ideje za naprej

Naše spalnice so najbolj uporabljane sobe v naših domovih. Preko noči in včasih tudi podnevi tukaj samo spimo, tudi shranjujemo obleke, slike in nazadnje se tukaj vsako jutro oblečemo in pripravimo na nov dan. Zaradi svoje večfunkcijske uporabnosti, lahko spalnico spreminjamo na neomejeno število načinov, seveda tudi odvisno od tega, koliko kvadratnih metrov prostora imamo na razpolago ter kakšen je finančni vložek, ki si ga lahko privoščimo.

Na pomlad prenovimo svoje spalnice

Ko se odločimo za spremembe v spalnici, lahko pričnemo kar pri postelji. To je verjetno najbolj pomemben del spalnice in če ni, potem bi morali resno razmisliti o svojih prioritetah. Postelja mora biti narejena iz kvalitetnih materialov, najbolje iz masivnega lesa. Dobra vzmetnica in blazine, ki ne bodo motile niti alergikov, so ključnega pomena, saj na njih spimo vsako noč po več ur, včasih tudi čez dan. Zgodi pa se tudi, da zbolimo ali se poškodujemo in takrat nam je udoben počitek še bolj pomemben, kot sicer. Nočne omarice so lahko naslednji projekt, saj nanje odlagamo knjige, ko beremo v postelji, mobilne telefone, ki nas zjutraj budijo (in nam čez noč sevajo v glavo), papirnate robčke, s katerimi si obrišemo nos in še kaj. V spalnici pa je dobro razmisliti tudi o različnih dodatkih, kot so slike, ki vam kažejo življenjske cilje ali sanje, police, na katere lahko postavite okraske in spomine, stole, ki jih uporabimo tudi, ko dobimo obiske in si zaželimo bolj intimen prostor za pogovor, kot je denimo jedilnica ali dnevna soba in podobno. Kako si boste uredili svoje spalnice je seveda na vas, vedno pa imejte v mislih udobje bivanja in spanja.

Kako izbrati pohištvo za spalnico pri prenovi doma

Prav tako pomemben dodatek za hitro spremembo spalnice je posteljnina. Tako kot to velja za posteljnino za odrasle, je tudi za malčke vedno pri roki dobro imeti vsaj nekaj kosov rezervne posteljnine. Na sploh bi morala biti vsa otroška posteljnina narejena iz kakovostnih in zdravih oziroma varnih materialov … Preberite več v članku Otroška posteljnina z najbolj atraktivnimi vzorci.

Druge objave:

admin