Na kakšen način izbrati najustreznejše novoletno drevesce

Glavni, magični okras našega doma v decembrskem času je zagotovo novoletna jelka. Ta je lahko prava ali pa umetna. Slednja ima prednost, da se jo lahko koristno uporabi kar več let zapored. Kljub temu pa za njeno izdelavo porabijo veliko energije. Na kratek rok se torej umetna smrečica zdi veliko prijaznejša rešitev za samo okolje oziroma naravo.

Če na sploh ljubite naravo, se najverjetneje vsako leto odločate za postavitev čisto prave novoletne smrekice. Sicer pa se za krasitev doma v novoletno-božičnem času lahko namesto smrekice uporablja katero koli drugo zimzeleno drevo. Poudarek je namreč na zimzelenosti; to pomeni na večnem zelenju, torej na nečem, kar je lahko živo tudi v najhujšem mrazu. V mračnih kratkih dneh nam takšno drevo vpliva upanje v vnovično prebujenje narave.

Novoletna jelka je še toliko mikavnejša na pogled, če je ustrezno in dovolj bogato okrašena.

Ključne prednosti umetnega novoletnega drevesca

Recimo, da se vse več ljudi odloča v novoletnem času doma pa tudi drugod postaviti umetno drevesce. Za to so vsekakor krive številne prednosti, ki nam jih umetna novoletna jelka ali katero koli drugo umetno drevo ponuja.

Ključna prednost umetnega drevesca je ta, da se ne posuši, da mu ne odpadejo iglice, da ima daljšo življenjsko dobo. To pomeni, da nam ni potrebno prav vsako leto kupovati novega.

Ker umetnemu drevescu torej ne odpadajo iglice, lahko v prostoru stoji tudi do več tednov. Veje namreč lahko upogibamo po želji. Imamo več svobode pri samem okraševanju. Izbiramo lahko med različnimi velikostmi in oblikami. Dražja drevesca iz umetnih materialov so na videz videti kot naravna.

Pri okraševanju novoletnega drevesca si dajte duška

Novoletna jelka je še toliko mikavnejša na pogled, če je ustrezno in dovolj bogato okrašena. Na voljo imate ogromno različnih okraskov, ki so posebej zasnovana za praznična drevesca. Izbirate lahko med povsem naravnimi pa tudi umetnimi materiali okraskov.

Pri okraševanju drevesca si vzemite dovolj časa. Domišljiji dajte povsem prosto pot. Okraske ne nazadnje lahko izdelate tudi v krogu svoje družine, na primer iz suhih vej, suhega sadja, storžev, papirja, barvic, školjk. Čarobno vzdušje lahko ustvarite s kombinacijo doma narejenih ter kupljenih okraskov. Posebno pozornost namenite tudi izbiri okrasnih lučk. Te morajo biti preverjene kakovosti. V zadnjih nekaj letih so v trendu zlasti LED lučke in LED trakovi. Njihove barve so še bolj intenzivne, predvsem pa porabijo veliko manj energije.

Druge objave:

admin