Gostinski pomivalni stroji in priprava vode gredo z roko v roki

Tudi najboljši gostinski pomivalni stroji ne zmorejo zadostiti optimalnim rezultatom, če ni vključena ustrezna priprava vode. Za to pa so potrebne prav posebne naprave. Da na posodi torej ni madežev, da kozarci niso motni in da v stroju ni oblog vodnega kamna, o tem odloča kakovost vode. Izbrati je treba primerne naprave za učinkovito mehčanje vode.

Mehčanje vode je torej izjemno pomemben dejavnik celotnega procesa pomivanja. Z mehčanjem vode, razsoljevanjem in obratno osmozo se torej optimizira sama kakovost vode. Rezultat pomivanja pa je seveda očiten: zelo izboljšano pomivanje, manj oblog vodnega kamna v stroju.

Da na posodi torej ni madežev, da kozarci niso motni in da v stroju ni oblog vodnega kamna, o tem odloča kakovost vode.

Kaj je mehčana voda

Da so gostinski pomivalni stroji kar najbolj učinkoviti, je torej predpogoj mehčanje vode. Mehčana voda je osnova vsake priprave vode. Njena ključna vloga je učinkovito preprečevanje nalaganja vodnega kamna ter zaščita pomivalnega stroja pred morebitnimi poškodbami.

Mehčana voda prav tako dobro poskrbi za to, da je potrebnega precej manj pomivalnega ter izpiralnega sredstva.

Pomivalne košare

Ključno vlogo pri vsake profesionalnem pomivalnem stroju imajo tudi pomivalne košare. Izdelane morajo biti iz kakovostnih materialov, imeti pa morajo funkcionalni dizajn. Svojo korist lahko pokažejo šele v praksi, in to pri vsakem ciklusu pomivanja. Praviloma so pomivalne košare izdelane po meri za najrazličnejše posode ter pribor. Na takšen  način uporabnikom zagotavljajo popoln rezultat pomivanja.

Rokovanje s pomivalnimi košarami mora biti zelo preprosto. Posoda ter pribor morate biti kar se da najbolje zaščitena. Lahko rečemo, da so košare za pomivanje bistveni del sestavljanke celotnega sistema. Košare morajo biti kompatibilne z različnimi oblikami in vrstami kozarcev, posodo, priborom, kuhinjsko posodo, steklenicami in ne nazadnje tudi s plastičnimi kozarci.

Izbira profesionalnega pomivalnega stroja

Pri izbiri najustreznejšega pomivalnega stroja je torej treba biti pozoren na številne dejavnike, ki nam sprva niti ne pridejo na misel. Na sploh pa je zelo pomembno, da nam pri izbiri stroja pomagajo strokovnjaki.

Druge objave:

admin