Ko skoraj izgubiš vse spomine shranjene na računalniku

Tudi sama sem se že srečala s to zagato. Kot marsikdo drug. Ja, tudi sama sem že izgubila podatke z mojega računalnika. In tudi sama sem iskala po googlu: reševanje podatkov iz diska cena. No, zgodba je pravzaprav smešna in zgodilo se je po neumnosti. Že nekaj časa je moj prenosni računalnik zelo počasi delal. Res počasi. Tako, da si zraven že zgrizel vse nohte in pojedel tono piškotov, preden si lahko odprl določeno mapo. Moj brat, samouk računalniških veščin, pa je omenil, da bi morala računalnik formatirati.

V redu, to sem že nekajkrat prej naredila. Ne sama, ampak nekdo na mojem računalniku. Zato sem nekaj tednov malo godrnjala doma, naj si brat le vzame nekaj časa za moj računalnik. Res mi je šel že na živce. Bližalo se je moje absolventsko leto, ko je bilo treba napisati diplomsko nalogo. Vedela sem, da s tako počasnim računalnikom, ne bom še pet let diplomirala.

Čiščenje računalnika

In nekega dne, si je moj brat vzel čas, da bo počistil moj računalnik (nepotrebnih datotek, virusov, itd.). Jaz pa brez pomisleka, oddam računalnik in nanj za kakšen dan pozabim. A glej ga zlomka, pozabila sem tudi na cel disk fotografij preteklih let. Gotovo sem imela na računalniku vsaj 3.000 fotografij. Prva stvar, ki mi je padla na pamet ob tej grozni ugotovitvi, je bilo »reševanje podatkov iz diska cena«, kar sem tudi nemudoma vtipkala v iskalnik.

Hitra in profesionalna rešitev

Počutila sem se grozno, res sem izgubila vse fotografije. Pisala sem mail prvemu podjetju, ki sem ga našla preko googla. Odgovorili so mi hitro in prijazno, da so v večini primerov izredno uspešni pri reševanju podatkov iz diska. Poslala sem ponovno mail, saj me je zanimala tudi cena te storitve, zato sem kar enostavno napisala reševanje podatkov iz diska cena, in odgovor sem dobila v roku ene minute.

Preberite si še naslednji članek: Ustvarimo identično kopijo diska v računalniku

V veliko primerih je najboljša izbira kloniranje trdega diska, ki ustvari popolno kopijo izbranega diska. Ampak kako to sploh opraviti? Lahko enostavno prekopirate vse datoteke na nov disk in je to to? Teoretično seveda lahko, a ne gre za najboljšo izbiro. 

Za nadaljnje reševanje smo se dogovorili po telefonu. Nesla sem jim moj sveže očiščeni in hitri računalnik, ki pa je bil tokrat oropan vseh mojih dragocenih spominov v fotografijah in videoposnetkih preteklih let. V roku nekaj dni, sem imela na računalniku ponovno naložene svoje fotografije. Konec dober, vse dobro.

Druge objave:

admin