Zdrava hrana za pse – kje jo kupiti?

Boste v kratkem postali lastnik psa? Ste zanj že vse pripravili? Verjetno je ena od prvih stvari, ki ste jo raziskali, tudi to, kaj je zdrava hrana za pse oziroma kakšno hrano boste ponudili svojemu novemu kosmatincu.

Seveda boste pri izbiri pasje hrane pazili tudi na to, koliko je vaša žival stara, katere pasme je. Ne nazadnje boste pri nakupu pozorni tudi na blagovno znamko oziroma proizvajalca. Ne pozabite niti na primerno strokovno podporo. Kakšna je pravzaprav zdrava hrana za pse, vam lahko pove veterinar.

Znaki, da psu ne nudite primerne hrane

Zdrava hrana za pse živalim omogoča, da se pravilno razvijajo in tudi dobro počutijo. Dobro je vedeti, kdaj svojega kosmatinca ne hranite pravilno oziroma z ne dovolj zdravo hrano.

Eden od pogostih simptomov, da psa ne hranite primerno, je bruhanje. Vaš kužek bo bruhal, če prehitro ali preveč je. Prav tako tudi v primeru, če denimo dobi preveč kosti. Če žival preveč pogosto bruha, morate nujno obiskati veterinarja.

Tukaj je hrana, ki je vaš pes nikoli ne bi sme jesti

Slab zadah in izpadanje dlake

Napačna prehrana psa praviloma povzroča tudi slab zadah živali. Takšen simptom se lahko pojavi zaradi vnetja dlesni, ne nazadnje zaradi vnetja želodca. V tem primeru se prav tako posvetujte z veterinarjem.

Dlaka psu najpogosteje izpada zaradi pomanjkanja določenih vitaminov. Seveda je izpadanje dlake spomladi in jeseni nekaj povsem drugega.

Značilnosti naravne hrane za pse

Zdrava hrana za pse nudi odlično presnovo živali, visoko hranilno vrednost, manjšo možnost za zasuk želodca, visoko vsebnost svežega mesa. V tem primeru živali navadno niso preobčutljive in nimajo alergij.

Vse omenjene lastnosti zdrave hrane so med drugim značilne za naravno hrano za pse.

Takšna zdrava hrana za pse vključuje samo prebavljive beljakovine iz svežega mesa. Zaradi naravne sestave hrane je intoleranca zelo redka. Hrana v želodcu psa ne bo nabreknila ali fermentirala.

Različne vrste hrane za pse

Pasja hrana se deli na več vrst. Na voljo je suha hrana, ki je denimo v obliki suhih pasjih briketov. Prav tako lahko kupite mokro pasjo hrani v konzervah ali vrečkicah.

Zdrava hrana za pse v kakovostnih blagovnih znamkah
Zdrava hrana za pse vključuje prebavljive beljakovine iz svežega mesa z dodatkom mineralov in vitaminov, zato kupujte kakovostne blagovne znamke, ki jih priporoči veterinar.

Če želite, da omenjeni izdelki sodijo v kategorijo zdrave pasje hrane, potem posegajte zgolj po kakovostnih blagovnih znamkah.

Druge objave:

Matej