Svet računalništva

Radi prebirate novice in zanimivosti iz sveta računalništva? Imate občutek, da se na računalništvo ne spoznate najbolje, vendar bi svoje znanje radi nadgradili? Spletnih strani, na katerih je možno prebirati članke, povezane z internetom in računalništvom, je zares veliko, še posebej v angleškem jeziku. Pogosto pa je težava v tem, da so informacije zavajajoče, zastarele ali celo napačne. Marsikdo pa ima tudi težavo zaradi jezika, predvsem starejše generacije, zato so vsekakor dobrodošle tudi vsebine v slovenskem jeziku.
računalništvoV kolikor bi radi prebrali zanimivosti s področja računalništva v slovenščini, vas vabimo, da obiščete spletno stran Svet računalništva. Vsak mesec lahko pričakujete eno ali dve novi objavi, ki vam bosta razširili obzorja, včasih pa boste našli tudi koristen nasvet, kako do dodatnega zaslužka prek spleta.
Katere so glavne tematike spletne strani Svet računalništva? Največ objavljenih prispevkov je povezanih s spletnim gostovanjem in domenami. Tako spletno gostovanje kot domena sta obvezna elementa spletne strani, saj brez njiju spletna stran le stežka obstaja. Če bi torej tudi sami radi postavili spletno stran, boste morali registrirati domeno (naslov, na katerem bo vaša stran dostopna) ter si priskrbeti kakovostno spletno gostovanje (prostor na strežniku, ki je neprestano povezan z internetom).

Cloud Computing Concept
Kar nekaj prispevkov je povezanih z najbolj priljubljenim odprtokodnim sistemom za urejanje spletnih vsebin – WordPressom, kar marsikomu lahko pride prav. Vsekakor pa najbolj začetnikom, ki bi si radi sami ustvarili spletno stran, vendar nimajo znanja dizajniranja in programiranja. Da, WordPress omogoča prav to – povsem enostavno postavitev spletne strani z neomejeno možnostjo prilagajanja. Prepričani smo, da boste vse odgovore na svoja vprašanja našli na spletni strani Svet računalništva.
Ostale tematike, predstavljene na spletnem mestu Svet računalništva, so bloganje, optimizacija spletnih strani, oglaševanje spletnih strani, spletna varnost in podobno. Ko se boste lotili izdelave lastne spletne strani, se pred samim začetkom dobro poučite o spletni optimizaciji, saj bo od nje zelo odvisno, koliko uporabnikov spleta bo obiskalo vašo spletno stran. Oziroma povedano drugače, koliko uporabnikov bo vaše spletišče našlo v spletnih iskalnikih, kot je npr. Google.
Ko pa bo vaša stran enkrat postavljena, bo najverjetneje nastopil čas za aktivno oglaševanje. Ker gre za precej zahtevno področje, lahko kaj hitro zapravite veliko denarja, medtem ko ne bo pravega učinka. Tudi o spletnem oglaševanju, v kolikor ga seveda ne boste zaupali specializirani agenciji, se predhodno dobro poučite. Redno spremljajte tudi spletno stran Svet računalništva, kjer boste zagotovo našli kar nekaj koristnih napotkov.

 

Druge objave:

admin