PCBN – precizna in kvalitetna rezilna orodja

V industriji oziroma pri obdelavi materialov se uporabljajo različna orodja, s pomočjo katerih iz raznolikih surovin pridobimo želen izdelek. Pogosto uporabljana so rotirajoča rezilna orodja, pripomoček, ki se uporablja predvsem v kovinsko predelovalni industriji. PCBN rezilna orodja tako omogočajo, da lahko izdelamo izdelek, ki bo skladen z željami naročnika. 

PCBN rezilna orodja omogočajo obdelavo kovin, uporabljajo pa se predvsem za delo z železom. Trg ponuja pestro paleto orodij za obdelavo materialov, med katerimi so tudi rotirajoča rezilna orodja. Le-ta so narejena iz ustreznih materialov in s pomočjo sodobne tehnologije. Tovrstno orodje se naroči pri podjetjih, ki le-ta izdelujejo – po predhodnem dogovoru oziroma načrtu pa jih izdelajo iz najkvalitetnejših materialov.

Uporabnost PCBN rezilnega orodja

Gre za vsestransko orodje, ki omogoča obdelavo najrazličnejših kovin, v praksi pa se največkrat uporablja za obdelovanje železnih delov. PCBN lahko ohrani trdoto še pri tako visoki temperaturi, kar je nujen pogoj, če želimo oblikovati železne dele. Tovrstna orodja se uporabljajo tudi na numerično krmljenih CNC strojih. Rotirajoča rezilna orodja so vsekakor produkt najnovejših odkritij sodobne tehnologije.

Rotirajoča rezilna orodja so produkt sodobne tehnologije
Rotirajoča rezilna orodja so narejena iz ustreznih materialov in so produkt najnovejših odkritij sodobne tehnologije.

Natančnost tovrstnih orodij je vsekakor prednost omenjenega pripomočka. Pestra ponudba PCBN rezilnih orodij, ki jih ponuja trg, omogoča obdelavo na vseh stopnjah samega procesa oziroma dela ter tako ugodi še tako specifičnim željam naročnika. Rotirajoča rezilna orodja so narejena iz kakovostnih, trdih materialov ter so abrazivno odporna, zato so izjemno kvalitetna. 

Delovanje tudi pri visokih temperaturah 

Kakovost PCBN rezilnih orodij je tudi odraz večkratne kontrole, ki poteka med samo izdelavo. Natančnost in zmogljivost omenjenega orodja je pri obdelovanju zlitin oziroma kovin temeljnega pomena. Rotirajoča rezilna orodja so vsa tista orodja, ki se med samim delovanjem oziroma obdelovanjem materialov vrtijo – pri tem nastajajo rezi in vrtine. Sem sodijo svedri, razvrtala, rezkarji … Tovrstna orodja se običajno uporabljajo na večjih strojih, kot je npr. CNC. 

Cajhen rezilna orodja – PCBN rezilna orodja

PCBN je rezilno orodje, ki ga je možno naročiti: naročnik, ki se odloči za nakup tovrstnega orodja, prejme natančen načrt rezilnega orodja, šele po potrditvi pa se prične izdelava le-tega. Običajno traja slab mesec, preden je rotirajoče rezilno orodje pripravljeno. Kvalitetno izdelano rotirajoče rezilno orodje bo tako omogočalo obdelavo številnih izdelkov in ustrezno delovalo še vrsto let.

Druge objave:

Matej