Osebni računalniki so vse bolj pomembni

Še ne dolgo nazaj je bilo zelo drugače.
Medtem ko so bili osebni računalniki v osemdesetih letih popolna neznanka, so se v poznih devetdesetih že pričeli pojavljati v prvih podjetjih in družinah, po letu 2000 pa je večina družin že razumela, da je računalnik nekaj povsem nujnega.Osebni računalnikiTako je skoraj vsaka hiša prišla do osebnega računalnika, popularni so tudi prenosni računalniki in v zadnjih letih tudi tablični, saj so vse zmogljivejši oziroma je vse več programov in aplikacij narejenih za njih. Moj trenutni pametni telefon je neprimerljivo hitrejših od zelo zmogljivega osebnega računalnika, ki sem ga imel denimo 10 ali 15 let nazaj, saj je tehnika napredovala, znanost pa je v procesih miniaturizacije prišla celo tako daleč, spomnite se tistih mini prenosnih telefonov, ki ste jih dali v žep in nato težko našli med ključi, da se je sedaj prišel proces celo obračati in so nekatere naprave spet večje, kot so bile nedavno nazaj.

Predstavljajte si pisarno brez računalnika

Osebni računalniki so sčasoma postali del našega vsakdanjika in pravzaprav nenadomestljivi. Si še predstavljate pisarno, ki bi imela pisalno mizo z namizno lučko, predali, police in omare s papirji, vendar nobenega računalnika in fotokopirnega stroja? Marsikdo več ne zna na roke napisati dopisa ali pa so ob tako napisanem dopisu na občini ali na pošti povsem presenečeni, saj ga že dolgo niso videli. Osebni računalniki so krivi, da marsikdo skoraj ne zna več pisati na roke.

Hitro opravljeno delo

Po drugi strani so osebni računalniki prinesli med nas veliko novih možnosti. Napišemo lahko veliko količino dokumentov v krajšem času in lepši obliki kot prej in jih v nekaj trenutkih objavimo celemu svetu preko spleta oziroma socialnih omrežij. Novih možnosti je vsak dan več in kljub temu, da je marsikdo že pred leti rekel, da jih je neskončno, šele vsakih nekaj let lahko vidimo, če se seveda ozremo nazaj in se spomnimo kje smo bili pred toliko leti, da jih lahko razvijejo še več in več in da lahko še veliko več pričakujemo v naslednjih letih.
Sam si želim razvoja tehnike in ga cenim. Znam jo uporabljati, marsikdo, ki je ne zna, pa ima posledično težave z razumevanjem drugih, ki denimo več ur na dan uporabljajo računalnike, tablice in pametne telefone. Zaradi tega pogosto pride tudi do konfliktov, sam pa bi se pri tem vzdržal komentiranje teh in onih. Vsekakor nobeno pretiravanje ni dobro, vendarle pa gre razvoj tehnike naprej in je potrebno vzeti v obzir različne interese, hobije in tudi delovna mesta oseb ter posledično poskušati razumeti njihove nove navade in tudi razvade.

https://www.youtube.com/watch?v=NiwkSXAGxjE

Druge objave:

admin