Plinski žar Weber Spirit II E-210

Prenosni plinski žar Weber Spirit II E-210 z dvema gorilnikoma je narejen tako, da se prilega majhnim prostorom, vendar je na voljo večja različica E-310 s tremi gorilniki. Žar ima 2903 kvadratnih centimetrov celotnega prostora za kuhanje, kar je primerno za 3 do 4 osebe.

Sestavljanje

Ko je prenosni plinski žar Weber Spirit II E-210 žar prispel domov, ga je bilo potrebno sestaviti. S prijateljem sem porabil približno 1,5 ure, da sem ga sestavil. Poimenoval sem ga Lego za odrasle. Bilo je toliko delov, da sva se morala organizirati in skrbno prebrati navodila. Sestavljanju morate posvetiti polno pozornost ali pa boste morali korake ponoviti, kot sem večkrat spoznal tudi sam. Včasih bodo trgovine s strojno opremo zagotovile brezplačno dostavo in montažo, vendar smo se odločili, da ne bomo plačali dodatnega denarja, ker nismo mogli čakati skoraj teden dni, da bi ga dostavili iz lokalne trgovine. Želeli smo ga imeti sestavljenega na dan, ko ima oče rojstni dan.

Weber Spirit II E-210 je bil odlična nadgradnja žara, ki smo ga imeli prej. Dobili smo ga za 370 evrov pri Loweju, kar je dobra cena, saj je takrat ravno potekala promocija. Nakupa ne obžalujem, saj ga bomo uporabljali še mnogo let v poletnih mesecih.

Všeč mi je, da imam nov žar vsakih nekaj let, tako da se ponavadi držim cenejših modelov. V vsakem trenutku imam običajno vsaj še en žar (trenutno imam 3 žare in žar za dimljenje). Mislil se, da nimam večjih koristi od dražjega žara. Vse do sedaj.

Ker gre za majhen žar, smo kupili sestavljiv model, ker ga lahko položimo v avtomobil. To je drugi sestavljiv žar, ki sem ga kadarkoli kupil. Ironično, drugi je bil polmetrski žar na oglje Weber Kettle. Ko sestavljate žar, takoj vidite njegove prednosti in slabosti in veste, kje boste imeli težave. Tega nisem sestavil, sem ga pa temeljito pregleda, ko sem ga pripeljal domov.

Prednosti:

  • Praktično brez vzdrževanja.
  • Vsakič peče enakomerno
  • Dovolj velik za 95% naših dnevnih potreb po žaru.
  • Je zdržal presenetljivo dobro, če pogledamo, kolikokrat smo ga uporabljali.
  • Upamo, da bo Weberjeva 5-letna garancija pokrivala zarjavele dele

Druge objave:

admin