Eko kozmetika ceni naravne sestavine

Vse tiste sestavine, ki jih smatramo za zdrave in naravne, izvirajo iz narave. In tiste, ki ne … So »plastika«. Res je, zagotovo marsikje ne gre brez stvari, ki so narejene laboratorijsko oziroma visoko tehnološke in izpod rok inženirjev, vendar vsaj za kozmetiko zaenkrat velja, da narava nudi prav vse, kar je dobro. Prav zato je najboljša eko kozmetika, kjer so naravne sestavine cenjene bolj kot tiste, ki jih ustvarjamo umetno.

Eko kozmetika temelji na naravnih oljih

Ne glede na to, ali govorimo o prehrani ali o kozmetiki, se ne moremo izogniti oljem in maščobam, ki skrivajo v sebi pravo bogastvo hranilnih snovi in učinkovin. Prav zato eko kozmetika temelji na oljih, ki imajo moč, da kožo negujejo, zdravijo in pomirjajo.

Face cream and calendula flower

Že dolgo je namreč znano, da lahko kožo ob razdraženosti negujemo z oljčnim oljem, da lahko odpravljamo pojavnost strij s karitejevim maslom, da lahko odpravljamo celulit s kokosovo maščobo, da lahko z arganovim oljem brišemo gube. Ker so olja povsem naravna, je torej več kot nesmiselno, da se ne bi uporabljala eko kozmetika, ki temelji prav na njih. Zakaj bi v laboratorijih iskali nekaj, kar nam že ponuja narava?

Eko kozmetika in zeliščarstvo

Eko kozmetika je v svoji izdelavi tesno povezana z zeliščarstvom, saj so zelišča izjemno bogata z raznimi učinkovinami in eteričnimi olji, ki so blagodejna in koristna za nego telesa. V eko kozmetiki so torej pogoste zdravilne rastline, vse od rož do začimb.

Seveda se te uporablja tudi v kozmetiki, ki sepridobiva na manj naraven način, a eko kozmetika ima prednost prav v pridelavi. S postopki, ki so prijazni okolju in naravi se poskrbi, da je kozmetika izdelana po eko standardih. V postopku izdelave se ne sme dodajati stvari, ki so »umetne« oziroma bi lahko dražile kožo. Eko kozmetika je naravna kozmetika – in da bi obdržala ta status, se mora držati pravil.

Eko kozmetika in čebelarstvo

Kako zdrav je med, se v Sloveniji dobro zavedamo, saj imamo bogato tradicijo čebelarstva. Čebelarji pa poleg medu seveda pridelujejo tudi druge čebelje proizvode, ki so koristni tudi v kozmetiki. Eko kozmetika torej lahko uporablja čebelji vosek, matični mleček in še marsikaj, s čemer lahko negujemo svojo kožo na način, ki so ga poznale že naše babice.

Kozmetična linija Revolution izdelkov za obraz ponuja široko paleto različnih izdelkov, ki koži pomagajo poudariti naravni ten. Več si preberite s klikom na povezavo.

Druge objave:

admin