Fiamm akumulator – nasveti za menjavo akumulatorja

Menjava startnega akumulatorja v avtomobilu ni eno tistih rednih vzdrževalnih del, s katerimi se pri uporabi avtomobila redno srečujemo, vsekakor pa je lahko potrebna tudi na vsakih nekaj let. Povprašali smo pri podjetju Fiamm akumulator, italijanskemu globalnemu podjetju za proizvodnjo akumulatorjev, ki se lahko pohvali z več kot sedemdeset leti izkušenj – in dobili odgovore glede tega, kdaj in kako zamenjati akumulator, predvsem pa, zakaj bi izbrali Fiamm akumulator.fiamm-akumulator

Kdaj je potrebna menjava?

Akumulator je dejansko polnilna baterija, in tako kot polnilne baterije AA ali AAA, se tudi njegova kakovost z leti uporabe zmanjšuje, saj je kakovost kemičnih procesov v notranjosti najboljša pri novem izdelku, nato pa počasi upada. Če imate več kot deset let star avtomobil, pri katerem akumulatorja še niste zamenjali, potem imate gotovo zelo kakovostnega – običajno pride namreč do potrebe po menjavi že prej.
Priporočljivo je, da pri svojem akumulatorju enkrat ali dvakrat na leto preverite njegovo stanje. Mehanik naj vam akumulator pregleda in naredi meritve. Še zlasti je to pomembno pred zimo, saj nizke temperature na akumulatorje vplivajo negativno in do odpovedi pride še hitreje kot sicer – to pa pomeni, da lahko sredi zime, v snegu in temi, obstanete daleč od doma in daleč od prvega servisa. Včasih bo dovolj, da se akumulator napolni, drugič bo potrebna menjava – in takrat izberite Fiamm akumulator, ki vam bo odlično služil dolga leta.

Kdo naj opravi menjavo?

Saj ni tako težko. Akumulator odklopimo, odvijemo nekaj vijakov in ga dvignemo iz avtomobila. Res je – marsikateri moški (in tudi kakšna ženska) lahko akumulator zamenja sam, če ima za to primerno orodje. Če ob potrebi po menjavi razmišljate o tem, ali morate najprej odklopiti minus ali plus, ali imate primeren ključ ali ne, potem pa avto vsekakor raje zapeljite do mehanika. Tako ne boste tvegali, da pride zaradi menjave do kakšnih drugih okvar (predvsem elektronike v avtomobilu).

Zakaj Fiamm akumulator?

V podjetju Fiamm akumulator so prepričani v svoje izdelke, saj pravijo, da vanje vlagajo vse svoje znanje in ves čas skrbijo za razvoj. Prav tako se trudijo, da so njihovi akumulatorji na voljo po cenah, ki so za potrošnike primerne. Kakovost in optimalna cena gresta odlično z roko v roki, zato so Fiamm akumulatorji po njihovem gotovo najboljše izbira.

Druge objave:

admin