Kaj storiti, ko se pojavi išias in so bolečine neznosne?

Kdor je že izkusil bolečine, ki jih proizvede ukleščen živec išias, potem bo dobro vedel, kako zelo neprijetne le-te tudi so. No, v temle krajšem članku pa si bomo pogledali, kaj lahko storimo, ko išias nikakor ne popusti in ko so bolečine že popolnoma neznosne. A preden se lotimo tega, naj povemo, da je išias ena tistih “bolezni”, ki nastane zaradi različnih vzrokov. Je pa dobra novica ta, da išias danes lahko dosti bolje in hitreje zdravimo, ter s tem jasno tudi zmanjšamo (ali pa celo odpravimo) bolečine v hrbtu. Zdaj pa si poglejmo, zakaj se išias sploh pojavi in kaj narediti za ublažitev bolečin.

Zakaj se išias pojavi in kako lahko ublažimo bolečine?

Kot smo že rekli, je razlogov, zakaj se išias pojavi, zelo veliko. Najpogostejši razlog, ki ga zdravniki navedejo je, ker je oseba naredila malce nenaraven gib, ki je povzročil, da se je živec (z imenom išias) ukleščil med kosti.

išias

Velikokrat pa se išias pojavi kar z lepega. No, to seveda ni res, z lepega se ne pojavi nič in tudi išias se ne. Zato se je vredno vprašati, pod kolikšnim stresom pravzaprav smo. Namreč, stres in konstantne skrbi so zelo velikokrat razlog, da se nam v telesu pojavijo take bolečine v hrbtu. Čeprav se mnogim zdi morda smešno, je dobro, da se vprašamo, kaj se je zgodilo na dan, ko nas je začelo hudo boleti. Velikokrat se je že zgodilo namreč, da so pacienti hitro našli odgovor na to vprašanje in, ko so ga, je bolečina izginila, ko so izginili tudi problemi ter skrbi.

Seveda pa ne gre zmeraj tako. Namreč, v primeru, ko je živec dobesedno ukleščen, si lahko pomagamo tudi z zdravili, ki blažijo bolečino in omogočajo, da se poškodovani živec tudi hitreje regenerira. Taka zdravila je mogoče kupiti v prosti prodaji in zanje ne potrebujemo nobenega recepta.

Druge objave:

admin