Mediji CD in DVD

Tisk na CD predstavlja sodobno obliko shranjevanja podatkov. Tako na enostaven in praktičen način shranimo vse vrste podatkov z večjo prepoznavnostjo. Vpreteklosti so se pomembni podatki shranjevali v velike fascikle, bilo je ogromno dela s papirji, dokumenti in pogodbami, ki so se včasih tudi založile ali celo izgubile in v uradih in pisarnah je bilo veliko hude krvi, ko je bilo potrebno v določenem trenutku potegniti ustrezen dokument na plan.dvd tisk
Mnogokrat se je zapletlo in prišlo je do neprijetnih situacij. To dandanes odpade, saj lahko vse obsežne podatke in informacije shranimo na en CD. A še bolj kot za arhiviranje, so CD ploščki uporabni pri predstavljanju novih projektov in samega podjetja. Lahko so poslovno darilo, katalog, multimedijska predstavitev in še kaj. Kvalitetno stiskana in oblikovana predstavitvena gradiva, pa dajejo vaši storitvi, produktu, delu in podobi podjetja dodatno vrednost, ki jo lahko temu primerno obračunate v končni storitvi, saj v očeh poslovnih partnerjev ali strank odraža prilagodljivost, trud, organiziranost, natančnost in predanost poslu. Tisk na CD se izvaja z najsodobnejšimi tehnologijami.Med najbolj prepoznavnimi metodami tiska na CD sta digitalni tisk in sitotisk. Digitalni ink jet tisk na CD in UC laminiranje, vodoodporna zaščita površine ploščka – za količine do 1000 komadov in sitotisk ploščkov z zaščito – za količine nad 1000 komadov. Digitalni tisk je bolj ekološki, saj se natisne samo toliko izvodov, kot se jih v resnici potrebuje. Odvisno je od nas, za kakšne vrste tiska na CD se bomo odločili.
Dandanes obstajajo številna podjetja, ki nudijo kvaliteten tisk na CD. Preden se odločimo za tisk na CD, se moramo pozanimati, katero podjetje nudi cenovno najugodnejše storitve in je že uveljavljeno, prepoznavno in je dobro zapisano pri strankah. Morda nam tudi naši prijatelji ali poslovni partnerji priporočijo kakšno podjetje, s katerim so imeli dobre izkušnje s tiskom na CD. Saj med ljudmi velja izrek, da dober glas seže v deveto vas. Ko se odločite za tisk na CD je dobro, da oddate svoj predlog za tisk podjetju in navedete tudi barve, ki jih želite imeti. Priporočljivo je, da kot naročnik priložimo natisnjen vzorec na papirju ali v pdf. datoteki. Če želimo, lahko zahtevamo tudi vzorčne tiske na CD. Pomembne so tudi mere,ter robovi odseka, kakor tudi vključevanje določenih logotipov za označevanje medija, ki se razmnožuje, kakor tudi avtorske agencije. Z večjo obstojnost medija, ponudnik storitev te tudi lakira in s tem dosežejo dolgotrajno odpornost in resnično profesionalni izgled.

Življenje je prepleteno s podatki, informacijami in novimi tehnikami za njihovo shranjevanje, ki jim moramo slediti, če želimo biti v koraku s časom. Stare mape in fascikle lahko odvržemo in naredimo prostor na polici za CD-je s shranjenimi podatki, ki nam bodo vzeli malo prostora in bodo stalno na dosegu naših rok in bodo neunčljivi.Ker so dobro označeni, jih nikoli ne bomo zamenjali ali izgubili in vedno bomo imeli dober pregled nad njimi. Pa še našim prijateljem bomo hitro ustegli, ko bodo hoteli kakšne informacije od nas.Tisk na CD je tudi dober predlog za izvirno darilo.primerno za vsakogar.

Druge objave:

admin