Najpogosteje iskane in izvajane storitve v estetski kirurgiji

Estetska kirurgija je posebna veja v medicini, ki se izvaja na določenih delih telesa, in sicer z namenom izboljšanja videza. Prav tako je lahko izjemno koristna pri zdravljenju po poškodbah, kjer je prizadeta koža povrhnjica ali pa celo globlji deli.

Med najbolj priljubljenimi storitvami v lepotni kirurgiji so povečanje prsi, zmanjšanje in dvig dojk, korekcije ušes, na primer korekcija štrlečih ušes, korekcije povešenih vek, operacije nosu, lipektomija.

Štrleča ušesa velika težava predvsem pri otrocih

Korekcije ušes so pogoste zlasti pri otrocih pa tudi pri starejših osebah. Pri najmlajših veliko težavo lahko predstavljajo predvsem štrleča ušesa.

Korekcija ušes ustvari bolj naravno obliko, hkrati pa prinaša ravnovesje in sorazmerje ušesom in obrazom.
Operacija korekcije ušesa, znana tudi kot otoplastika, lahko izboljša obliko, položaj ali razmerje ušesa. Napako v strukturi ušesa, ki je prisotna ob rojstvu ali postane očitna z razvojem, je mogoče popraviti z otoplastiko. Ta postopek lahko zdravi tudi deformirana ušesa, ki jih povzroči poškodba.

Malčki s takšnimi ušesi neredko trpijo predvsem zaradi zbadanja svojih vrstnikov. Tudi odrasli osebi s štrlečimi ušesi ni prav nič prijetno. Ker so korekcije ušes na sploh zelo varne, kratkotrajne in se izvajajo v lokalni anesteziji, je korekcija ušes tako pri otrocih kot pri starejših lahko izjemno smiselna operacija.

Kaj so povešene veke in kdaj se je najbolje odločiti za korekcijo

Prva stvar, ki jo navadno opazimo pri sogovorniku, so oči in tisti deli obraza, ki najprej izdajo starost. Povešene veke so na primer eden od najpogostejših znakov staranja. Seveda so takšne veke lahko tudi odraz najrazličnejših bolezni in celo pretiranega mencanja oči.

Povešene veke se lahko pojavijo, ko presežete 30 let. To je idealna starost za blefaroplastiko, čeprav jo lahko opravijo tudi mlajši. Vendar pa večina plastičnih kirurgov priporoča, da je pacient za poseg star vsaj 18 let.

Povešene veke ali ptoza veke torej pomenijo povešenost zgornje veke na enem ali pa na obeh očesih. Stanje je lahko tako zelo opazno ali pa moteče, da zastira pogled. Povešenost vek se lahko pri nekaterih osebah pokaže že ob rojstvu. To se imenuje prirojena ptoza. Če pa se pojavijo kasneje v življenju, se torej pojav imenuje pridobljena ptoza.

Druge objave:

admin