Paletni viličar bo v skladišču opravil ogromno dela

Na mnogih delovnih mestih delamo s težkimi bremeni, ki jih sami ne moremo dvigovati. Ni nujno, da gre za res velike obremenitve, dovolj je že to, da imamo morda kakšnih 50 ali 100 kg teže – takšnega tovora ne moremo sami prekladati, vsaj ne preko celega dne.

Poleg tega se pogosto srečujemo tudi s kakšnimi težjimi bremeni. Potrebovali bomo posebno opremo, ki nam pri tem pomaga. Zelo verjetno je, da bo najboljša oprema za takšno delo paletni viličar, ki je vsestransko uporaben v mnogih skladiščih in na drugih delovnih mestih, kjer se srečujemo s težkimi tovori.

Logistika v veliki meri temelji na uveljavljenih standardih, ki med drugim določajo, da se tovor pakira na standardnih paletah v dimenzijah 120 x 80 cm.

Na takšnih paletah dobimo mnoge materiale in zaloge, ne le v logistiki, temveč tudi pri končni uporabi, recimo v skladiščih trgovin, gostinskih obratov, tudi kakšnih storitvenih dejavnosti, praktično povsod, kjer potrebujemo kakšne zaloge.

Ponekod imamo s takšnim tovorom kar nekaj dela, drugod niti ne – v vsakem primeru pa je pametno premisliti o tem, ali nam bodo lahko na pomoč priskočile napredne naprave, ki se uporabljajo za delo s težkimi tovori.

Prav palete nosijo veliko tovora na delovnih mestih, zato potrebujemo paletni viličar

Če imamo opravka s tovorom na standardnih paletah, je prava rešitev paletni viličar. Ta dejansko opravi ogromno dela v različnih okoljih, tako v skladiščih kot na drugih delovnih mestih. Zato se moramo prepričati, da izbiramo res zanesljivo opremo, ki bo svoje delo brezhibno opravila.

Kakšen paletni viličar pride v poštev?

Gotovo se bomo vprašali, kakšen viličar sploh potrebujemo. Tu so namreč na voljo različne variante, ki se dobro prilagajajo uporabnikom z različnimi potrebami. Poznati moramo torej svoje zahteve, predvsem je treba opredeliti delo, s katerim se srečujemo.

Če gre za lažja bremena na paletah, potem bo verjetno povsem zadostoval že ročni paletni voziček. Ta se uporablja za prestavljanje palet, običajno gre za nizkodvižni viličar z vilicami, prilagojenimi za palete. Pogosto videvamo takšno opremo tudi v večjih trgovinah, kjer se vozički uporabljajo za razvoz zalog iz skladišča do prodajnih polic.

Že takšni vozički imajo prepričljivo nosilnost in brez težav prestavljajo palete, na katere lahko naložimo kakšno tono tovora. Res pa je, da imajo druge omejitve – predvsem nam paletni voziček ne more pomagati, če je treba tovor dvigniti, kar je v skladiščih pogosto ključna naloga.

V tem primeru potrebujemo večji paletni viličar, ki omogoča dvigovanje tovora na večjo višino. Ni nujno, da potrebujemo veliko večjo nosilnost, naprava mora biti le drugače prilagojena. Še vedno imamo vilice za palete, lahko opravljamo tudi isto delo kot z vozičkom, imamo pa tudi možnost dvigovanja tovora.

Pravi paletni viličar omogoča visoko dvigovanje tovora

Seveda morda potrebujemo zelo zmogljiv in zanesljiv viličar za kakšne zahtevne naloge. V tem primeru se bomo bržkone odločili za Linde viličar, ki ponuja pravo rešitev tudi tistim, ki iščejo zanesljivo opremo za delo s tovorom na paletah.

Posebno zanesljivost ponuja paletni viličar Linde

Znamka Linde je izjemno cenjena pri uporabnikih viličarjev, saj se izkaže z visoko zmogljivostjo in popolno zanesljivostjo pri delu. Linde viličarji se uporabljajo tam, kjer delamo s težkimi bremeni in imamo posebne potrebe. Pri delu si ne moremo privoščiti kompromisov, stavimo na kakovostno opremo, ki nas ne bo pustila na cedilu.

Linde viličarji se odlično obnesejo prav tam, kjer viličarji opravljajo veliko dela in so redno v uporabi. To je v kakšnih večjih skladiščih, tudi če se tovor prevaža le na krajše razdalje. Pravzaprav je ravno v takšni situaciji paletni viličar najbolj koristen – v skladišču, kjer na utrjenih podlagah stalno prevažamo težke tovore.

Nam pa znamka Linde ponuja še kar dosti druge izbire med kakovostnimi viličarji. Tako se lahko za Linde viličar brez skrbi odločijo tudi tisti uporabniki, ki potrebujejo opremo za kakšne posebne projekte. Čeprav je paletni viličar zelo vsestranski in dejansko izjemno uporaben v logistiki, potrebujemo včasih posebno opremo za večje izzive.

Paletni viličar ne more opraviti vsega

Delo v skladišču je zahtevno, a obenem imamo opravka z lepo urejenim tovorom na standardnih paletah, prav tako je urejeno okolje, vozimo po utrjenih površinah na krajše razdalje. V tem primeru se paletni viličar odlično obnese in zanesljivo opravlja svoje delo.

Drugače je, če imamo opravka s kakšnimi nepredvidljivimi opravili ali pa z bolj razgibanim terenom.

Pogosto imamo s težkimi tovori opravka tudi na terenu, predvsem pri kakšnih gradbenih delih, pa tudi pri raznih drugih nalogah, ki vključujejo težka bremena. Potrebovali bomo terenski viličar ali drugo napravo, ki lahko uspešno dviguje in predstavlja takšne obremenitve.

Tu nam paletni viličar ne bo kaj dosti koristil, sploh če bremena niso lepo naložena na palete. Imamo pa druge viličarje, ki imajo namesto vilic dvižne kljuke ali druge rešitve za posebne tovore. Včasih moramo pripraviti kar domiselne rešitve, da lahko varno prestavimo kakšne večje tovore, a običajno je to možno.

Vsekakor se splača o teh možnostih pozanimati pri uveljavljenih znamkah, ki ponujajo kakovostne viličarje za praktično vsako delovno nalogo.

Druge objave:

Matej