Računalniška očala filtrirajo modro svetlobo z zaslona

Optike vam med drugim lahko ponudijo tudi najrazličnejše vrste očal. Nekatera so namenjena tudi za delo za računalnikom ter se precej razlikujejo od bralnih ali pa od povsem navadnih oziroma običajnih korekcijskih očal. To so tako imenovana računalniška očala.

Optika računalniških očal je posebej izdelana tako, da se lahko optimizira vid, da torej lahko bistveno bolje vidimo na zaslon računalnika. Očala za računalnik namreč filtrirajo modro svetlobo, ki prihaja z računalniškega zaslona in na takšen način oči ostajajo bistveno bolj spočite.

Simptomi sindroma računalniškega vida

Če pri delu za računalnikom ne bomo uporabljali računalniških očal, je precej verjetno, da bo vid postajal zamegljen. Prav tako je verjetno, da bodo oči slej ko prej postale utrujene in rdeče. Možen je tudi glavobol.

Vse omenjeno so v resnici simptomi za sindrom računalniškega vida. Ti sčasoma lahko zelo resno načnejo kakovost našega vida. Računalniška očala pa imajo povečavo, ki je samo malo manjša od bralnih očal.

Tehnologija očal za računalnik

Očala za računalnik na prvi pogled niso videti nič kaj posebnega.

  • Njihova skrivnost je seveda v sami tehnologiji. Ta namreč skriva leče, ki so izdelane tako, da imajo povsem enako moč po celotni površini.
  • Moč očal za računalnik je prilagojena optiki uporabnika oziroma dioptriji, prav tako navadam.
  • Izdelana je namreč tako, da lahko očem močno olajša pogled na zaslon.

Preprečevanje negativnih učinkov modre svetlobe z očali

Računalniška očala dobro poskrbijo za to, da lahko preprečite številne negativne učinke, ki jih povzroča modra svetloba z najrazličnejših naprav.

Če boste redno uporabljali očala za računalnik boste zagotovo med drugim učinkovito preprečevali pojav razdraženih in suhih oči, glavobole in migrene, mentalno in fizično utrujenost, slabši spanec.

Kaj so blue light očala?

Seveda lahko računalniška očala srečate še pod drugim poimenovanjem – blue light očala. A ne glede na poimenovanje, gre torej za en in isti izjemno koristen pripomoček za delo z računalnikom. Lahko ga uporabljate oziroma nosite skozi ves dan.

Računalniška očala in očala s filtrom za modro svetlobo: Kakšna je razlika?

Očala za preprečevanje modre svetlobe so na voljo v najrazličnejših stilih in so v resnici cenovno zelo dostopna. Namenjena pa so vsakomur, ki se na dnevni ravni izpostavlja digitalnim napravam.

Druge objave:

Matej