Vse bolj dobrodošla online psihoterapija

Skoraj vsak od nas se je že kdaj našel v situaciji, ko je imel težave, ki jih ni znal rešiti povsem sam. V takšnem primeru je dobro na kavo povabiti prijatelja ali nekoga, ki mu najbolje zaupamo. A če je težava prevelika in je ne bi želeli zaupati niti svojim najbližjim, je najbolje, da na pomoč pokličemo strokovnjaka. To je lahko psihoterapevt.

Pri nas je precej dobrih psihoterapevtov, z njimi pa se za začetek lahko povežemo kar preko spleta, kjer na svojih straneh predstavljajo vse svoje storitve. Seveda vam odličnega terapevta lahko tudi kdo predlaga, ki je imel z njim že izkušnje. Seveda psihoterapija navadno poteka v prostorih ponudnika takšne storitve, a je v zadnjem času za nekatere paciente izjemno dobrodošla tudi online psihoterapija ali psihoterapija na daljavo.

Prednosti in slabosti online psihoterapije

Vsekakor je online psihoterapija lahko izjemno dobra rešitev, saj vključuje številne prednosti. Po drugi strani pa takšna oblika terapije vključuje tudi kakšno slabost.

Ena od ključnih prednosti psihoterapije na daljavo je ta, da se vam ni potrebno na terapijo voziti v kakšen oddaljen kraj ob nemogočih urah, temveč zdravljenje lahko opravljate kar od doma v udobju svojega kavča. S tem si torej prihranite kar nekaj časa. Na uro psihoterapije pa se lahko naročite tudi nekoliko bolj pozno zvečer, ko že v miru opravite vse svoje dnevne obveznosti in ko imate čas samo zase.

Kako deluje online psihoterapija?

Kljub omenjenemu pa nekateri ljudje veliko raje vidijo, da psihoterapevta obiščejo v živo. Pravijo, da je počutje povsem drugačno, prav tako izkušnje. Tako še bistveno bolje čutijo bližino osebe, ki jim želi dobro pomagati. Seveda je ena od možnosti ta, da del terapij poteka v živo, del pa online oziroma na daljavo.

Primerna izbira psihoterapevta

A preden se odločimo, ali bomo obiskali psihoterapevta v živo ali preko spleta, je pomembneje to, da se najprej odločimo za primernega strokovnjaka, ki vam bo pomagal s terapijo pri najrazličnejših težavah. To ne pomeni zgolj tega, da je vrhunski strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami. Takšna oseba nam mora ustrezati tudi kot človek. Pomembno je torej, da nam ustreza njen karakter. Četudi sedimo pred najboljšim strokovnjakom za zdravljenje naše duše, še zdaleč ni rečeno, da nam lahko pomaga, če nam ne prija njegova osebnost.

online psihoterapija pri izbranem psihoterapevtu
Preden se odločimo za online psihoterapijo, je pomembneje to, da se najprej odločimo za primernega strokovnjaka.

Če se vam torej zazdi, da po prvih nekaj obiskih pri izbranem psihoterapevtu še ne čutite vsaj kančka olajšanja, potem je to znak, da si bo verjetno treba izbrati drugega strokovnjaka.

Druge objave:

admin